Всё об охоте в Харьковской области
Вход на сайт
Логин:
Пароль:
Поиск
Наш опрос
Оцените наш сайт
1. Отлично
2. Хорошо
3. Неплохо
Всего ответов: 69
Друзья сайта
Статистика
[ Обновленные темы · Новые сообщения · Участники · Правила форума · Поиск · RSS ]
  • Страница 1 из 11
  • 1
  • 2
  • 3
  • 10
  • 11
  • »
Модератор форума: vasyaka  
Форум охотников » Общий раздел » На привале » природа (новости оприроде)
природа
amurДата: Понедельник, 15.02.2010, 21:19 | Сообщение # 1
Пресс секретарь сайта
Группа: Стрелок
Сообщений: 417
Страна:Украина
Город:Чугуев
Статус: Offline
Бизоны нарасхват

Вероятно, поохотиться на американских бизонов в украинских степях скоро проблемы не составит – были бы только деньги и желание. Все больше охотничьих хозяйств нашей страны закупают этих животных для разведения в «полувольных» условиях и формируют для этого собственные стада. Так, один из частных заказников в Павлоградском районе Днепропетровской области приобрел сразу двух бизонов в национальном биосферном заповеднике Аскания-Нова. Директор заповедника кандидат наук Виктор Гавриленко доволен: даже несмотря на экономический кризис, «излишки» экзотических животных и птиц, отменно размножающихся в таврической степи, идут прямо-таки нарасхват. В прошлом году их продажа позволила пополнить казну более чем на 2,9 миллиона гривен – это абсолютный рекорд Аскании. Кроме того, в условиях скудости бюджетного финансирования эти деньги оказались далеко не лишними.

Хотя спросом на экзотику спешит воспользоваться не только заповедник Аскания-Нова. Соседствующий с ним Азово-Сивашский национальный парк не так давно тоже совершил выгодную сделку, реализовав два десятка европейских ланей в частное охотхозяйство Богуславского района Киевщины. Подобные продажи осуществляют только в пределах ежегодных квот, и резерватам идут на пользу, позволяя регулировать численность копытных на ограниченной территории. Под надежной охраной их стада обычно так интенсивно плодятся, что в сравнительно небольшом «оазисе» заповедной степи всей живности просто не хватило бы пропитания. А на постоянную подкормку тысяч оленей, муфлонов и ланей у заповедников никаких средств не хватит.

Автор: Владимир ДОРОФЕЕВ
Источник: Гривна № 06 (787) 04.02.2010 (стр. 15)

Прикрепления: 4493053.jpeg (3.5 Kb)
 
amurДата: Понедельник, 15.02.2010, 21:22 | Сообщение # 2
Пресс секретарь сайта
Группа: Стрелок
Сообщений: 417
Страна:Украина
Город:Чугуев
Статус: Offline
Вихованці Сумівського лісництва на Вінничині наглядають 85 лебедів


ВІННИЦЯ, 12 лютого. Неподалік від села Сумівка Бершадського району, що на Вінничині, отаборилася група з 85 білих лебедів. За ними наглядають фахівці Сумівського лісництва та їх вихованці, передає кореспондент УКРІНФОРМу із посиланням на керівника прес-служби Вінницького обласного управління лісового та мисливського господарства Станіслава Вовка.

"Лебеді розташувались на кам'яних порогах річки Південний Буг, які не замерзають і при сильних морозах. Без допомоги людей взимку лебедям тут не вижити. На допомогу їм прийшли юні лісівники Сумівського учнівського лісництва", - повідомив С. Вовк.

"Не можу поки-що однозначно сказати, звідки прилетіли лебеді, що сталося, чому вони зірвалися з постійного місця своєї зимівлі. Буває, що птахи зимують на теплих водах Ладижинського водосховища. Якщо ж вони отаборилися в наших місцях, то ми зробимо все необхідне для їхнього захисту. І надійними помічниками бершадських лісівників у цій справі є вихованці Сумівського учнівського лісництва", - цитує прес-служба слова директора ДП "Бершадське лісове господарство" Миколи Краснєєва.

Автор: Наталія Журбенко - УКРІНФОРМ
Источник: УКРІНФОРМ, 12.02.2010

Прикрепления: 9225146.jpeg (3.7 Kb)
 
МитяДата: Понедельник, 15.02.2010, 22:24 | Сообщение # 3
Модератор
Группа: Стрелок
Сообщений: 693
Страна:Украина
Город:Харьков
Статус: Offline
на лимане в змеёве седит 230-340 шт

063-727-98-32
 
ТропникДата: Понедельник, 15.02.2010, 22:32 | Сообщение # 4
Группа: Стрелок
Сообщений: 83
Страна:Украина
Город:Красноград Хар.обл.
Статус: Offline
Предлагаю AMURа на должность пресс-секретарь форума biggrin .Сколько всего написал applause

тоз120-12м-1е

Сообщение отредактировал Тропник - Понедельник, 15.02.2010, 22:39
 
Александр777Дата: Понедельник, 15.02.2010, 22:52 | Сообщение # 5
Группа: Администраторы
Сообщений: 1199
Страна:Украина
Город:Харьков
Статус: Offline
Quote (Тропник)
Предлагаю AMURа на должность пресс-секретарь форума

Поддерживаю категорически
 
amurДата: Понедельник, 15.02.2010, 23:11 | Сообщение # 6
Пресс секретарь сайта
Группа: Стрелок
Сообщений: 417
Страна:Украина
Город:Чугуев
Статус: Offline
благодарю за доверие, рад стараться. smile
 
vasyakaДата: Вторник, 16.02.2010, 17:12 | Сообщение # 7
Супермодератор
Группа: Егеря
Сообщений: 1086
Страна:Украина
Город:Харьков
Статус: Offline
Quote (Митя)
на лимане в змеёве седит 230-340 шт

эх, "непорядок".... wink (типа, юмор....)


 
amurДата: Вторник, 16.02.2010, 21:25 | Сообщение # 8
Пресс секретарь сайта
Группа: Стрелок
Сообщений: 417
Страна:Украина
Город:Чугуев
Статус: Offline
Українські первоцвіти – жертви мафії та низької культури

Київ – Українським первоцвітам вже в найближчі роки загрожує повне знищення, б’ють тривогу екологи. За даними Київського еколого-культурного центру, в ці дні у Криму та Закарпатті масово заготовляють рідкісні квіти та везуть до великих міст на продаж до Дня закоханих (14 лютого) та до 8 березня. Втім, припинити ці незаконні схеми не вдається навіть спільними зусиллями Мінприроди, міліції та громадських активістів.
В Україні вже в лютому вкриваються килимом підсніжників та цикламен південні схили Кримських гір, потім прокидаються проліски та сон-трава на Закарпатті, а вже в березні – квітне, зокрема, Черкащина та Вінниччина.

Проте в цей час квіткові браконьєри заготовляють ці квіти ящиками, і продають уздовж основних українських автомагістралей та у великих містах, заявляє голова Київського еколого-культурного центру Володимир Борейко. За даними очолюваного ним клубу, в Києві рідкісні весняні квіти по 5-15 гривень за букет продають на виходах людних станцій метро та поблизу великих транспортних розв’язок і кладовищ.

Лісові квіти – годівничка для організованої злочинності

Щовесни громадські активісти, екологічна інспекція Мінприроди та міліція затримують до тисячі незаконних торгівців квітами, але подолати квіткову злочинність досі не вдалося, говорить Володимир Борейко.

«Штрафи становлять від 17 до 60 гривень, оскільки штрафують продавців квітів просто за торгівлю в невстановленому місці. До того ж, суд найчастіше навіть до таких штрафів їх не засуджує. Окрім того, є так звана кримська мафія, яка контролює всі етапи, від збору квітів до роздрібного продажу, і навіть має домовленості з окремими представниками міліції. Останнім часом подібна мафія створюється в Чернівецькій області», – розповів еколог.

За словами Володимира Борейка, якщо цей процес не зупинити, то за 5-6 років багато видів українських первоцвітів зникне назавжди. Так, у лісах Київської області знайти їх вже майже неможливо.

Хоча потягом останніх п'яти років завдяки діям екологічної громадськості продаж лісових первоцвітів у Києві скоротився у 12 разів. І зараз складає десь 400 тисяч штук за сезон, каже керівник дружини охорони природи «Зелене майбутнє» Роман Богомаз.

«Київська міліція поінформована про ситуацію з первоцвітами, і допомагає нам. Якщо в 2004 році затримували частіше тих, хто перешкоджає торгівлі первоцвітами, то зараз, на щастя, навпаки», – зазначає учасник боротьби з незаконною торгівлею квітами.

Тим часом за інформацією Михайла Богомаза, у Львові, Івано-Франківську, Вінниці та інших містах лісовими первоцвітами досі торгують безперешкодно, а місцеві екологічні інспектори в це переважно не втручаються.

Корені проблеми: низькі штрафи та культура

У Мінприроди запевняють, що з квітковими браконьєрами борються. Щороку проходить операція «Первоцвіт», яка припиняє схеми заготівлі, продажу та перевезення квітів, пояснює керівник відділу охорони рослинного світу Мінприроди Володимир Тарасенко.

«Сьогодні ми залучили до цієї операції Міністерство внутрішніх справ, державну лісову охорону. До того ж, переглядаємо такси штрафів: за поданням Міністерства, вони мають суттєво збільшитися», – каже пан Тарасенко.

Попри це урядовець наголошує, що загроза знищення рідкісних весняних квітів залишається. За його словами, вони занесені до Червоної книги, бо вже перебувають під загрозою зникнення. Всі фахівці, опитані Радіо Свобода, сходяться на думці, що головна причина проблеми – низька екологічна культура: якби люди відмовлялися купувати проліски, нищити їх стало б невигідно.

Автор: Євген Солонина
Источник: Радіо Свобода, 12.02.2010

Прикрепления: 0443953.jpg (15.5 Kb)
 
amurДата: Вторник, 16.02.2010, 21:51 | Сообщение # 9
Пресс секретарь сайта
Группа: Стрелок
Сообщений: 417
Страна:Украина
Город:Чугуев
Статус: Offline
На Львівщині розпочинають полювання на "квіткових браконьєрів"

Щовесни на території України і суміжних країн надзвичайно великих обсягів набуває торгівля ранньоквітучими весняними рослинами – так званими первоцвітами. Всі підсніжники, проліски, цикламени та крокуси України, Білорусі та Росії охороняються, тож не важливо, звідки їх привезли. Масовий збір на продаж квітконосів рідкісних рослин призводить до послаблення, а у невеличких місцезростаннях до повного пригнічення насіннєвого поновлення. Крім цього, дуже часто первоцвіти знищуються з підземними частинами, що призводить до фізичного знищення популяцій.

Щороку навесні в Україні проводиться операція «Первоцвіт», яка направлена на припинення збору, перевезення та торгівлі зникаючими первоцвітами. До рейдових перевірок у можливих місцях продажу квітів, а також на залізничних вокзалах залучаються працівники обласного управління МВС України , обласного управління лісового та мисливського господарства та представники громадських організацій.

Державна екологічна інспекція в Львівській області закликає громадськість проявити екологічну свідомість та не зривати, не продавати і не купувати перших весняних квітів!

Довідка

Згідно ст. 90 Кодексу України про адміністративні правопорушення знищення видів рослин, які занесені до Червоної книги України, тягне за собою накладання штрафу на громадян від 340 до 510 грн. з конфіскацією незаконно добутого і на посадових осіб - від 510 до 850 грн. з конфіскацією незаконно добутого.

КЕПУ

Прикрепления: 2858238.jpg (18.0 Kb)
 
amurДата: Среда, 17.02.2010, 21:08 | Сообщение # 10
Пресс секретарь сайта
Группа: Стрелок
Сообщений: 417
Страна:Украина
Город:Чугуев
Статус: Offline
У Харківській області розпочато щорічну операцію "Первоцвіт"

Як повідомила КЕПУ прес-служба Мінприроди, у Харківській області розпочато щорічну операцію «Первоцвіт». Її мета - охорона дикоростучих декоративних рослин та заборона торгівлі ними на ринках та поза їх межами.

Участь в щорічній операції разом із Державною екологічною інспекцією в Харківській області беруть Українське товариство охорони природи, органи УМВСУ в Харківській області, обласне державне управління лісового господарства.

Операція триватиме до кінця травня. На сьогоднішній день ведеться активна робота з виявлення та затримання браконьєрів. Розроблено План заходів по проведенню операції «Первоцвіт» у 2010 році, який погоджено з ГУ УМВС України в Харківській області, Обласним управлінням лісового та мисливського господарства, президією обласної ради Українського товариства охорони природи, Куп’янською та Харківською митницями.

Довідка: В Харківській області зростають рослини занесені до Червоної книги України: цикламен Кузнєцова, підсніжник складчастий, тюльпан дібровний, черемша, півонія вузьколиста, рябчики малий, руський і шаховий, сон чорніючий, а також проліска сибірська, ряст Галлєра, конвалія травнева. Усі вони знаходяться під загрозою знищення.

Прикрепления: 0081344.jpg (22.8 Kb)
 
amurДата: Среда, 17.02.2010, 21:11 | Сообщение # 11
Пресс секретарь сайта
Группа: Стрелок
Сообщений: 417
Страна:Украина
Город:Чугуев
Статус: Offline
штрафы будут немалые, если конечно будут.
 
amurДата: Четверг, 18.02.2010, 22:24 | Сообщение # 12
Пресс секретарь сайта
Группа: Стрелок
Сообщений: 417
Страна:Украина
Город:Чугуев
Статус: Offline
Незаконно вивозили лісосировину в Італію

Оперативники УСБУ в Рівненській області припинили протиправну діяльність однієї з комерційних структур, яка з використанням сфальсифікованих документів здійснила контрабандне переміщення через митний кордон України в Італію лісоматеріалів. Там з них виготовляли піддони.

Керівник комерційної структури подав в обласне управління лісового та мисливського господарства фіктивні товарно-транспортні накладні на сировину, отриману нібито від фізичних осіб-підприємців. Таким чином він отримав сертифікати про походження лісоматеріалів та виготовлених з них пиломатеріалів, необхідних для оформлення митних операцій.

— Отримані шахрайським шляхом сертифікати посадовець направив разом з іншими необхідними документами на митницю, де було здійснено митне оформлення товару та дозволено його відправку на адресу однієї з комерційних структур в Італії, — розповідають у прес-групі управління СБУ в Рівненській області. — Загальна митна вартість незаконно вивезеної лісосировини перевищила 480 тис. грн.

Оскільки зловмисник подав митному органу документи, що містять неправдиві дані щодо походження товару, управління СБУ в Рівненській області стосовно нього порушило кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст. 201 Кримінального кодексу України.

Автор: -
Источник: Рівне вечірнє, №13, 18-2-2010

Прикрепления: 6457139.jpg (3.1 Kb)
 
amurДата: Четверг, 18.02.2010, 22:28 | Сообщение # 13
Пресс секретарь сайта
Группа: Стрелок
Сообщений: 417
Страна:Украина
Город:Чугуев
Статус: Offline
За поимку браконьеров Харьковский зоопарк обещает милиционерам бесплатный вход http://www.objectiv.tv/280110/36624.html
 
vasyakaДата: Пятница, 19.02.2010, 11:15 | Сообщение # 14
Супермодератор
Группа: Егеря
Сообщений: 1086
Страна:Украина
Город:Харьков
Статус: Offline
Мне больше коментарий к статье понравился! happy

Комментарии:

* #1 Бася Бисевич 29.01.10, 00:02

За поимку браконьеров Харьковский зоопарк обещает милиционерам бесплатный вход. Бесплатное проживание и бесплатное питание

Ну да, с такой "акцией" я думаю наши доблестные защитники правопорядка будут "НЕУСТАННО БДИТЬ НА ПРОСТОРАХ НАШЕЙ РОДИНЫ!!!" smile


 
vasyakaДата: Пятница, 19.02.2010, 13:34 | Сообщение # 15
Супермодератор
Группа: Егеря
Сообщений: 1086
Страна:Украина
Город:Харьков
Статус: Offline
Видали?

Ну что, когда выезжаем? wink

Тигр-убийца загрыз 12 человек
Комсомольская правда, 19.02.2010

Самый жестокий тигр обнаружен на западе Индии. За последние 12 дней жертвами хищника стали, как минимум 12 крестьян, чьи угодья находились недалеко от города Чандрапур.

Тигр-убийца побил все рекорды своих кровожадных сородичей. На его счету самое большое количество смертей. Крестьяне погибли по той причине, что их владения, находились близко к естественной среде обитания полосатых хищников.

Местные жители потребовали от властей принять меры. Сейчас управление лесного хозяйства делает все, чтобы отловить тигра-людоеда.


http://www.rbc.ua/rus....9022010 wink


 
Форум охотников » Общий раздел » На привале » природа (новости оприроде)
  • Страница 1 из 11
  • 1
  • 2
  • 3
  • 10
  • 11
  • »
Поиск: