Всё об охоте в Харьковской области
Вход на сайт
Логин:
Пароль:
Поиск
Наш опрос
Оцените наш сайт
1. Отлично
2. Хорошо
3. Неплохо
Всего ответов: 69
Друзья сайта
Статистика
[ Обновленные темы · Новые сообщения · Участники · Правила форума · Поиск · RSS ]
Модератор форума: vasyaka  
Форум охотников » Общий раздел » Борьба с браконьерством » браконьерство.
браконьерство.
InKДата: Суббота, 16.10.2010, 02:28 | Сообщение # 181
Группа: Стрелок
Сообщений: 47
Страна:Украина
Город:Харьков
Статус: Offline
ст.70-Самовольное сенокошение, сбор грибов, ягод, ст.65-Незаконная порубка лесных культур, Мудак сука он вонючий!!"сори за мат но не найду больше слов!!!в селах и так нету нихера сена,коров нахер все продают и вырезают,потому что кормить нечем,теперь еще и запрет поставил!!!ШАКАЛ!!!! Газ сучара поднял до мега цен что у нас в селах вообще все люди перешли на дрова,а теперь еще и запрет на заготовку дров сделал скатина!!!ВОТ НАШ ИСТИННЫЙ ПРЕЗИДЕНТ,КОТОРЫЙ ЗАБОТИТСЯ О СЕЛАХ И СЕЛЬСКОМ ХОЗЯЙСТВЕ!!Доиграются СКОТЫ что людей доведут, будут убегать сука как ШАКАЛЫ убегают от пуль!!!!!!!!!!!!

Сообщение отредактировал InK - Суббота, 16.10.2010, 02:29
 
МитяДата: Вторник, 19.10.2010, 12:26 | Сообщение # 182
Модератор
Группа: Стрелок
Сообщений: 693
Страна:Украина
Город:Харьков
Статус: Offline
Quote
действие Закона попали отдельно и изготовители браконьерских снастей, и их продавцы ,независимо от того, продавали ли они изготовленные лично ими снасти, или привезенные сетки из Китая.


в остальном воздержусь
 
amurДата: Понедельник, 01.11.2010, 19:32 | Сообщение # 183
Пресс секретарь сайта
Группа: Стрелок
Сообщений: 417
Страна:Украина
Город:Чугуев
Статус: Offline
У жирівському лісі «замочили» самку лося




Браконьєри стріляли, коли люди збирали у лісі гриби. Кричущий випадок стався в урочищі «Жирівський ліс», що знаходиться між Жидачевом і Дашавою. Минулої неділі, перед полуднем, коли у лісі було повно грибників, там прозвучало підряд вісім потужних пострілів (попри те, що полювання у місцях масового скупчення людей заборонено). Перелякані грибники вискочили з лісу і повідомили про стрілянину у товариство мисливців. З’ясувалося, що хтось убив лося, рідкісну тварину у наших краях…

На дзвінок грибників мисливці відреагували швидко, бо в їхні обов’язки входить ще й виявляти браконьєрів. Коли прибули у район стрілянини, помітили всюдихід «весняного» кольору, за кермом якого була добре знайома у районі людина, котра за своїм статусом мала би охороняти природні багатства. Десяток членів мисливського товариства спробували зупинити авто (надто просілий зад машини свідчив, що у салоні везуть щось тяжке), розпитати її водія, що відбувається. Однак той їхню вимогу проігнорував. Обминув, піддав газу і на великій швидкості почав утікати. Мисливці кинулися у погоню, яка тривала десь протягом 30 км, аж до Моршина. У місті курортників втікач прошмигнув на приватну територію, яка належить одній високій особі державного значення. У середину об’єкта його охорона переслідувачів не впустила…

Згодом у лісі мисливці знайшли сліди злочину – останки туші лося, точніше його самки. На місці залишилося півшкури, ратиці, нутрощі без печінки. М’яса не було, з нього, вочевидь, зроблять шашлики. А голову тварини взяли на сувеніри – з них любителі екзотики виготовляють чучела.

За сигналом мисливців оперативно спрацювала міліція, справа знаходиться у Жидачівській районній прокуратурі. Район шумить. Люди кажуть, що пан, на якого падає тінь підозри, «відкупиться», бо має високих покровителів. Деякі факти свідчать, що є вже спроби спустити справу на гальмах. А мисливці, які переслідували загадкове авто з перевантаженим задом, уже відчувають тиск…

Лосі на Жидачівщині з’являються рідко. Приходять сюди з карпатських гір. Приходять – і… пропадають. Бо їх тут підстерігають нелюди з карабінами. Жителі навколишніх сіл ще донедавна бачили у своїх лісах трійню сохатих – самця, самку і маленьке лосеня. Тепер їх не видно…

«Високий Замок» стежитиме за розвитком подій.

Фото Василя Удицького

Жидачівський район

На фото: Від самки лося залишилися нутрощі та ніжки. Голову браконьєри взяли на чучело...

Автор: Іван ФАРІОН
Источник: Високий замок, 27.10.2010

Прикрепления: 7858372.jpeg (12.6 Kb)
 
amurДата: Суббота, 06.11.2010, 19:45 | Сообщение # 184
Пресс секретарь сайта
Группа: Стрелок
Сообщений: 417
Страна:Украина
Город:Чугуев
Статус: Offline
За двома зайцями поженешся - автомобіля позбудешся!

04 листопада 2010 року, близько 2-ої години ночі, під час проведення рейду по боротьбі з браконьєрством в польових мисливських угіддях Дрогобицького товариства мисливців та рибалок "Лісівник" поблизу с.Меденичі Дрогобицького району Львівської області зафіксовано факт незаконного полювання на хутрових звірів в нічний час за допомогою автомобіля Volkswagen Passat д/н АТ 7087 АС.

Учасники рейдової групи, до складу якої входили начальник відділу оперативного контролю Державної екологічної інспекції в Львівській області М.Барабаш, представник ЗМІ - редактор порталу huntingukraine.com В.Олдак та громадські інспектори з охорони довкілля - члени мисливсько-рибальського клубу "Карпатське братство Діани" стали свідками того, як вишевказаний автомобіль, кілька годин характерно петляючи, їздив полями та крім фар автомобіля світив ще пошуковою лампою-фарою. Також учасники рейду чули 6 пострілів. Було прийнято рішення зупинити даний автомобіль, адже всі факти вказували на те, що це браконьєри незаконно полюють на хутрових звірів.

При затриманні автомобіль Volkswagen Passat на вимогу державного інспектора не зупинився, при цьому мало не протаранив джип рейдової групи. Почалося переслідування, в ході якого автомобілю браконьєрів вдалося з польової дороги виїхати на дорогу з твердим покриттям і на великій швидкості втікати в напрямку с. Меденичі. У зв'язку з поганою якістю даної дороги, (наявність на ній великих ям та вибоїн) та великої швидкості автомобіль-утікач зазнав сильних пошкоджень та зупинився.

З салону автомобіля вистрибнуло 3 браконьєри, які зі зброєю в руках втекли в кукурудзу, покинувши автомобіль відчиненим. У результаті візуального огляду в салоні автомобіля Volkswagen Passat було виявлено під'єднану пошукову лампу-фару, набої 16 калібру та 2 мертвих зайця-русака.

На місце події терміново прибули голова Дрогобицького товариства мисливців та рибалок "Лісівник" Б.Сушириба, місцевий єгер цього ж товариства та слідчо-оперативна група Дрогобицького РВ УМВСУ у Львівській області. Протягом декількох наступних годин було вжито ряд заходів по розшуку озброєних браконьєрів, проведено необхідні слідчі дії, оформлено документацію, зроблено фото та відеофіксацію порушення.

Автомобіль браконьєрів за допомогою евакуатора доставлено на арештмайданчик міліції м. Дрогобича.

Сподіваємося, що правоохоронні та природоохоронні органи дадуть належну оцінку вищеописаному резонансному факту грубого порушення правил та термінів полювання та притягнуть браконьєрів до відповідальності згідно із чинним законодавством. В свою чергупортал huntingukraine.comбуде висвітлювати хід та особливо результат розгляду даної справи.

P.S. Рейдова група висловлює щиру подяку небайдужому місцевому мисливцю (із зрозумілих причин не будемо вказувати його прізвища), який надав точну інформацію про час та місце скоєння нічного браконьєрства.

Прикрепления: 7443082.jpg (49.3 Kb) · 3731042.jpeg (29.7 Kb) · 9156086.jpg (46.8 Kb)


Сообщение отредактировал amur - Суббота, 06.11.2010, 19:47
 
amurДата: Суббота, 13.11.2010, 19:52 | Сообщение # 185
Пресс секретарь сайта
Группа: Стрелок
Сообщений: 417
Страна:Украина
Город:Чугуев
Статус: Offline
У розпалі полювання на хутрового звіра



З 6 листопада по всій території нашої області мисливці розпочали полювання на хутрових звірів. За період полювання у мисливських угіддях облуправління ЛМГ виявлено 8 правопорушень. Найбільше протоколів складено за ст.85, ч.1 Кодексу України “Про адміністративні правопорушення ” (порушення правил використання об’єктів тваринного світу). Крім того, на вихідних у Лубенському районі на трасі Київ-Харків водій легкового авто збив лося, що перебігав дорогу, а в Полтавському районі в с. Копили вантажівкою збито дикого кабана. Власникам автомобільних транспортів нагадуємо: звертайте увагу на дорожні знаки про наявність диких тварин, оскільки такі порушення караються Законом України.

Полювання триває: на пернатих до кінця грудня, на хутрових до кінця січня. Терміни та дні полювання визначає кожне мисливське угіддя відповідно до Закону “Про мисливське господарство та полювання .

Автор: C. Бунін, гол. спеціаліст сектору мисливського господарства ПОУЛМГ
Источник: Полтавське ОУЛМГ, 12.11.2010

Прикрепления: 9924934.jpg (11.8 Kb)
 
BrunoДата: Воскресенье, 14.11.2010, 22:07 | Сообщение # 186
Группа: Стрелок
Сообщений: 738
Страна:Украина
Город:Харьков
Статус: Offline
"10. В Правилах любительского и спортивного рыболов-
ства запретить использование подводных ружей во внут-
ренних водоемах Украины."

Интересно, каким боком подводная охота на задержке дыхания относится к браконьерству? Человек, который эту ахинею писал, пробовал когда-нибудь нырнуть глубже 100 грамового стакана?

"14. Активно использовать ОМОН и другие вооруженные
подразделения милиции для борьбы с браконьерством."

А вооруженные подразделения милиции и так часто видно в угодьях... на браконьерских охотах на копытных.
Еще осталось испортить себе охотничий день нежным общением с "Беркутом"... от них толку и так мало, одно растройство, так еще и по камышам будут за охотниками бегать.

У нас в стране браконьерство в общих угодьях было, есть и будет всегда, ибо те, кто должен следить за порядком сами его и нарушают. В частных угодьях порядка больше - там и колеса постреляют. Оно же свое, личное!
Это мое ИМХО. Может кто-то считает что я не прав, дык высказываемся, не стесняемось.

 
МитяДата: Понедельник, 15.11.2010, 21:22 | Сообщение # 187
Модератор
Группа: Стрелок
Сообщений: 693
Страна:Украина
Город:Харьков
Статус: Offline
Quote
"10. В Правилах любительского и спортивного рыболов-
ства запретить использование подводных ружей во внут-
ренних водоемах Украины."

я сам ныряю это БРЕД какой то!
 
amurДата: Вторник, 30.11.2010, 20:54 | Сообщение # 188
Пресс секретарь сайта
Группа: Стрелок
Сообщений: 417
Страна:Украина
Город:Чугуев
Статус: Offline
«Полювання» на браконьєрів на Чернігівщині ведуть 43 рейдові групи




На виконання вимог спільного наказу Державного комітету лісового господарства та МВС України на Чернігівщині проводяться заходи, спрямовані на боротьбу з браконьєрством.

Так, під час проведення полювання рейдові групи Управління громадської безпеки УМВС області, а також інспектори дозвільної системи міськрайвідділів УМВС області спільно із зацікавленими природоохоронними органами з 27 по 28 листопада створили 43 рейдові групи.

До цих груп залучено 86 працівників органів внутрішніх справ та 128 працівників інших зацікавлених служб (Чернігівліс, Екологічна інспекція, УТМР, єгеря мисливських угідь за територіальністю).

У ході проведення рейдів було виявлено 5 фактів порушень правил полювання (ст. 85 КУпАП).

Під час здійснення контролю за обігом мисливської вогнепальної зброї на полюванні виявлено 7 фактів порушень громадянами правил носіння, перевезення та зберігання зброї (ст. 190 КУпАП - зберігання зброї без дозволу ОВС - 1, ст. 191 КУпАП - порушення правил зберігання та носіння зброї - 5, ст. 192 КУпАП - порушення строків перереєстрації зброї - 1).

При цьому у громадян було вилучено 7 одиниць мисливської вогнепальної зброї.

Рейдові групи УГБ УМВС склали 2 адміністративні протоколи за ст. 85 КУпАП (порушення правил полювання) та ст. 190 КУпАП (зберігання зброї без дозволу ОВС).

Автор: За інф. УМВС в Чернігівській обл.
Источник: Високий вал, 29.11.2010 р.

Прикрепления: 0422436.jpg (10.4 Kb)
 
vasyakaДата: Вторник, 07.12.2010, 20:17 | Сообщение # 189
Супермодератор
Группа: Егеря
Сообщений: 1086
Страна:Украина
Город:Харьков
Статус: Offline
07.12.10 18:13
Депутаты хотят разрешить охоту в зонах антропогенных ландшафтовсобытия

Депутат Верховной рады от фракции Партии регионов Николай Комар и внефракционные Валерий Камчатный, Игорь Рыбаков, Владимир Каплиенко и Геннадий Задирко предлагают парламенту отменить запрет на охоту в зонах антропогенных ландшафтов.

Об этом говорится в законопроекте №7421, зарегистрированном в Раде 2 декабря.

Также проектом закона предлагается предоставить право органам местного самоуправления принимать решения по проектированию территории и объектов природно-заповеднического фонда.

В пояснительной записке авторы законопроекта отмечают, что его принятие предоставит возможность сократить объем нелегальной охоты и браконьерства, а также станет одним из источников пополнения бюджета органов власти, выдающих лицензии на охоту.

Зона антропогенных ландшафтов включает территории традиционного землепользования, лесопользования, водопользования, мест поселения, рекреации и других видов хозяйственной деятельности в биосферных заповедниках.

22 октября подобный законопроект №7288 уже был подан на рассмотрение в Раду, однако был отозван его авторами.

Подробности http://censor.net.ua/ru....gorodah

wink surprised wink surprised wink

 
amurДата: Четверг, 23.12.2010, 21:36 | Сообщение # 190
Пресс секретарь сайта
Группа: Стрелок
Сообщений: 417
Страна:Украина
Город:Чугуев
Статус: Offline
Убиті останні лосі

Двадцять першого грудня в лісові угіддя поблизу села Бурякове, що на Черкащині, в’їхали на RAV4 двоє кіровоградців. Чоловіки вирішили вполювати дичину, проте для цього не подбали ні про які дозвільні документи. Більше того, від їх «дорослих розваг» загинули благородні лосі.

Можливо б і зійшло все з рук цим браконьєрам, коли б у чергову частину не надійшла інформація про незаконне полювання. На місце інциденту пізно вночі виїхали даішники. «За гарячими слідами» вони й затримали зловмисників.
Відомо, лосі занесені до Червоної книги України, тому полювання на цих тварин заборонено.

Зі слів працівників лісогосподарства, у цьому лісовому масиві постійно проживали три таких тварини - самець та дві самки. Самця вбили тиждень тому, тепер же впольовано ще й обох самок. В подальшому було встановлено, що одна з них була тільна.

Коли справа дійде до суду, і якщо дійде, то браконьєрам загрожує до трьох років позбавлення волі.


Постоянная ссылка: http://kriminal.tv/news/ubiti-ostanni-losi.html

Прикрепления: 7199600.jpg (20.0 Kb) · 7884700.jpg (25.6 Kb)
 
АндрейДата: Пятница, 24.12.2010, 21:05 | Сообщение # 191
Группа: Стрелок
Сообщений: 241
Страна:Украина
Город:район
Статус: Offline
Все эти разговоры : Когда дело дойдёт до суда-Это бред сивой кобылы!!!
Ещё ниразу незнаю случая когда мы ловили бракош и их наказывали - то там отмазали ,то крыша большая и тд. и тп.

В етом году ребята поймали петельщика и больше 200 петель,дали пизд.лей ох.енных и подсраку ногой так что с месяц .ука ходить несможет.Инакше непомогает ничего проверенно неоднократно!!!

 
vasyakaДата: Вторник, 28.12.2010, 23:57 | Сообщение # 192
Супермодератор
Группа: Егеря
Сообщений: 1086
Страна:Украина
Город:Харьков
Статус: Offline
Разве этих ТВАРЕЙ можно назвать охотниками?

20 любителей дичи застрелили в Полтавской области одну беременную лосиху и двух годовалых лосей angry

На выходных на границе Оржицкого и Лубенского районов Полтавщины состоялся так называемый слет охотников.

К полтавским любителям пострелять приехали друзья из других областей Украины и устроили массовою охоту на кабана. Но вместо дичи получили криминальное дело.

- Эта зона не заповедная, так что охота разрешена. Но вместо кабана эти «нелюди» загнали в кольцо лосиху и двух годовалых лосят, - рассказал начальник Лубенского лесничества Тарас Охрименко. – Я как раз в тот день был на территории охотничьего угодья, и услышав выстрелы, пошел проверить добычу.

Увиденное ужаснуло. 500-килограмовая лосиха и два 200-килограмовых ее детеныши больше напоминали решето, из их туш вытянули десятки пуль и шротов. Кроме того при вскрытии животных выяснилось, что лосиха ждала очередного потомства, с туше нашли два эмбриона.

- Пока идет следствие нельзя разглашать имена преступников. Они,конечно, отрицают свою причастность к браконьерству. Но кроме них в тот день на этой территории больше никого не было, - продолжает лесничий. – У охотников изъяли 22 единицы оружия и уже завели уголовное дело (статья 248 ККУ).

Только вот наказания за незаконную охоту, предусмотрены в законе, могут быть совершенно разными. Особенно удивляет штраф – 100 не обложенных налогом минимума (17 гривен), то есть 1700 гривен. При том, что одна голова лося – это 20 тысяч гривен. Будут ли возмещать браконьеры ущерб лесничеству и сядут ли за решетку от 3 до 5 лет, решит суд.

Напомним, по всей территории Украины запрещен лицензионный и промышленный отстрел лосей. Их уничтожают в крайних случаях, когда животное угрожает жизни людей, болеет или в селекционных целях.

http://kp.ua/daily/281210/260269/

просто нет слов..... cry

 
BearДата: Вторник, 18.01.2011, 16:32 | Сообщение # 193
Группа: Стрелок
Сообщений: 214
Страна:Украина
Город:Харьков
Статус: Offline
єто не охотники.єто скоты.
 
BearДата: Понедельник, 24.01.2011, 00:38 | Сообщение # 194
Группа: Стрелок
Сообщений: 214
Страна:Украина
Город:Харьков
Статус: Offline
сегодня в петлю собака мая попала.ели достал. angry
ох поймаю.
 
vasyakaДата: Понедельник, 24.01.2011, 22:42 | Сообщение # 195
Супермодератор
Группа: Егеря
Сообщений: 1086
Страна:Украина
Город:Харьков
Статус: Offline
На кол! Однозначно... angry
 
Форум охотников » Общий раздел » Борьба с браконьерством » браконьерство.
Поиск: