Всё об охоте в Харьковской области
Вход на сайт
Логин:
Пароль:
Поиск
Наш опрос
Оцените наш сайт
1. Отлично
2. Хорошо
3. Неплохо
Всего ответов: 69
Друзья сайта
Статистика
[ Обновленные темы · Новые сообщения · Участники · Правила форума · Поиск · RSS ]
Модератор форума: vasyaka  
Форум охотников » Общий раздел » Борьба с браконьерством » браконьерство.
браконьерство.
ТропникДата: Понедельник, 25.01.2010, 19:39 | Сообщение # 31
Группа: Стрелок
Сообщений: 83
Страна:Украина
Город:Красноград Хар.обл.
Статус: Offline
vasyaka ,согласен с тобой на 100%,.......(иногда убиваем и сами без лицензии)..... sad
Это в тему ,про браконьеров,точно попал.


тоз120-12м-1е

Сообщение отредактировал Тропник - Понедельник, 25.01.2010, 19:43
 
LadimirДата: Понедельник, 25.01.2010, 20:25 | Сообщение # 32
Группа: Стрелок
Сообщений: 56
Страна:Украина
Город:пос. Малиновка
Статус: Offline
На самом деле парень не совсем виноват ... Просто скорее всего люди которые привели его в охоту есть (а скорее всего отец) - бракуши и для него эта ситуация само собой разумеющиеся...
 
amurДата: Понедельник, 25.01.2010, 20:38 | Сообщение # 33
Пресс секретарь сайта
Группа: Стрелок
Сообщений: 417
Страна:Украина
Город:Чугуев
Статус: Offline
Всё таки правильно раньше было,сначала кандидат 2 года ,потом экзамен, потом билет,а незнание закона не освобождает от ответственности.
 
ТропникДата: Понедельник, 25.01.2010, 20:42 | Сообщение # 34
Группа: Стрелок
Сообщений: 83
Страна:Украина
Город:Красноград Хар.обл.
Статус: Offline
Виноват,не виноват-это дет.садик!Если взял в руки огн. оружие учи ОХОТН.ЗАКОНОДАТ. cool

тоз120-12м-1е
 
amurДата: Понедельник, 25.01.2010, 20:44 | Сообщение # 35
Пресс секретарь сайта
Группа: Стрелок
Сообщений: 417
Страна:Украина
Город:Чугуев
Статус: Offline
НА БУКОВИНІ СКОРОЧУЄТЬСЯ ПОГОЛІВ’Я ЗУБРІВ, БО ПОЛЮВАННЯ НА НИХ ОРГАНІЗОВУЮТЬ ТІ, ХТО МАВ БИ ЗАХИЩАТИ
Січень 22, 2010 | Автор: Роман КЛИМ

У середу, 20 січня, відбулася прес-конференція першого заступника прокурора Чернівецької області Віталія Поцілуйка та начальника Чернівецького міжрайонної природоохоронної прокуратури Івана Форгача. Розмова посадовців з журналістами стосувалася злочину, вчиненого на території Банилівського лісництва Сторожинецького держспецлісгоспу АПК у зоологічному заказнику місцевого значення “Зубровиця”, що поблизу села Банилів-Підгірний Сторожинецького району.
Там 4 січня браконьєри застрелили 500-кілограмового зубра-самця, тварину, занесену до Червоної книги України. Єгер, обходячи угіддя, помітив свіжі сліди підводи та кров, а згодом знайшов рештки туші тварини без задньої частини. На місце знахідки він одразу ж викликав керівника УТМР Сторожинецького району Сергія Чистова, а той у свою чергу викликав міліцію. Провівши перевірку, місцеві міліціянти складу злочина не виявили і в порушенні кримінальної справи відмовили, мовляв, тварина загинула природно. Доволі дивно, якщо врахувати ту обставину, що майже цілком була відсутня задня частина туші (будь-який мисливець скаже, що це найкраще м’ясо), а на рештках туші навіть і без прискіпливого огляду можна було побачити щонайменше чотири вогнепальні поранення (два кульові та два картеччю). Після перевірки міліціянтів за справу взялася обласна прокуратура.
За словами Сергія Поцілуйка, прокуратура ретельно перевірила матеріали, що їм надали місцеві правоохоронці. Висновок – закон грубо та цинічно порушено. У вівторок незаконна постанова про відмову у порушенні кримінальної справи скасована, а вчора порушили кримінальну справу за статтею 248 ч. 1 Кримінального кодексу України.
Нині відомо, що до злочину причетні службові особи лісництва, де скоєно злочин. Тобто замість того, аби захищати тварин на ввіреній їм території, вони самі організували незаконне полювання на них, причому навіть не намагалися приховати сліди злочину, були впевнені у своїй безкарності. Імена підозрюваних Віталій Поцілуйко не назвав, але обіцяв зробити це найближчим часом. Також він припустив, що браконьєрство вони організували не для себе, а для замовників, зрозуміло, людей достатньо забезпечених, аби влаштувати своєрідне “царське” полювання. Перший заступник прокурора області пообіцяв, що покарання понесуть і замовники, і причетні до організації злочину, причому за обома частинами 248 статті. Частина перша передбачає покарання до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк до трьох років, з конфіскацією знарядь і засобів полювання та всього добутого. Частина друга може вилитися зловмисникам штрафом від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк до п’яти років або позбавленням волі на той же строк, з конфіскацією знарядь і засобів полювання та всього добутого. До того ж, їм доведеться відшкодувати збитки, завдані державі, хоча зараз за незаконно впольованого зубра треба сплатити всього лише 2,5 тисячі гривень, це стільки ж, як за п’ятьох впольованих зайців. Щоправда, держава вже давно збільшила суму відшкодування, але достеменно її не знають навіть у Чернівецькій екологічній інспекції. Воно й зрозуміло, адже це не штрафи за вирубку лісу чи незаконну вибірку гравію, котрі навіть рядовий інспектор знає краще, ніж ім’я та по батькові свого начальника, котрі змінюють одне одного мало не щокварталу. Зубрів у області залишилося не більше 200, і їхня популяція щодня скорочується. Тому і цікавляться ними хіба що браконьєри та зрідка чесні інспектори Українського товариства мисливців та рибалок. Якщо так піде і далі, то побачити “буковинських бізонів” можна буде хіба що в Червоній книзі.

Прикрепления: 5782648.jpg (23.4 Kb)
 
Александр777Дата: Понедельник, 25.01.2010, 23:54 | Сообщение # 36
Группа: Администраторы
Сообщений: 1199
Страна:Украина
Город:Харьков
Статус: Offline
Quote (Max)
А попал точно в тему "БРАКОНЬЕРСТВО"

Давайте послушаем апонента cool
 
d1m[]nДата: Вторник, 26.01.2010, 11:21 | Сообщение # 37
Группа: Стрелок
Сообщений: 83
Страна:Украина
Город:Песочин
Статус: Offline
У меня сыну 10 лет, и он очень любит ездить со мной на охоту.

Так он и то уже знает когда можно охотиться, со скольки лет он может стать охотником, со скольки лет он может иметь свое ружье и т. д. А самое главное он знает чего нельзя делать на охоте!!!! И как мне кажется, у него сформировалось негативное отношение к браконьерам.

Прикрепления: 1270416.jpg (226.4 Kb)


Драт., Иж-27Е, Иж 58
067-576-01-22


Сообщение отредактировал d1m[]n - Вторник, 26.01.2010, 14:21
 
LadimirДата: Вторник, 26.01.2010, 12:52 | Сообщение # 38
Группа: Стрелок
Сообщений: 56
Страна:Украина
Город:пос. Малиновка
Статус: Offline
Вот об этом я и говорю - ВЫ привили своему сыну эти качества и знания...
 
MaxДата: Вторник, 26.01.2010, 15:07 | Сообщение # 39
Группа: Стрелок
Сообщений: 225
Страна:Украина
Город:Донецк
Статус: Offline
Я считаю что браконьерство может оправдать человека лишь только в том случае когда его на этот путь вынуждает жизнь. Браконьер не тот сельский житель который выходит на "так называемую охоту" чтобы прокормить семью, а тот кто на КРУЗАКАХ да с карабинами.А как не странно ловят именно почему то "бедных охотников".

FABARM XLR 5
 
МитяДата: Вторник, 26.01.2010, 15:59 | Сообщение # 40
Модератор
Группа: Стрелок
Сообщений: 693
Страна:Украина
Город:Харьков
Статус: Offline
А потому что у нас государство такое егеря план выполнили "бедных охотников" наловили. А те которые на крузаках или откупились или сделали звонок другу и их отпустили или вообще до охоты сделали звонок другу сказали где будут браконьерить и туда уже не кто даже не едет !!!!! angry

063-727-98-32
 
ТропникДата: Вторник, 26.01.2010, 20:46 | Сообщение # 41
Группа: Стрелок
Сообщений: 83
Страна:Украина
Город:Красноград Хар.обл.
Статус: Offline
Quote (d1m||n)
У меня сыну 10 лет, и он очень любит ездить со мной на охоту. Так он и то уже знает когда можно охотиться, со скольки лет он может стать охотником, со скольки лет он может иметь свое ружье и т. д. А самое главное он знает чего нельзя делать на охоте!!!! И как мне кажется, у него сформировалось негативное отношение к браконьерам.

+100
applause
А по-поводу браконьеров на крузаках-это ,,раковая опухоль,, и в НАШЕЙ стране не излечима. angry


тоз120-12м-1е
 
amurДата: Вторник, 26.01.2010, 22:43 | Сообщение # 42
Пресс секретарь сайта
Группа: Стрелок
Сообщений: 417
Страна:Украина
Город:Чугуев
Статус: Offline
За допомогою спецпідрозділу "Беркут" затримані 7 браконьєрів

23 січня 2010 року на території Канівського району Черкаської області проводився спільний рейд співробітників відділу екологічного контролю за використанням біоресурсів та природно-заповідного фонду Державної екологічної інспекції в Черкаській області та водної міліції ЛПМ пристані «Канів», в ході якого затримано бригаду мисливців-браконьєрів у складі 7 осіб. Зважаючи на кількість угруповання, знадобилась допомога Черкаського спецпідрозділу «Беркут», - повідомила КЕПУ прес-служба Мінприроди.

Затримані особи займалися незаконним полюванням в угіддях Чернишівської сільської ради Канівського УТМР. Вилучено туші вбитих тварин, сім рушниць, 96 набоїв до них та чотири мисливські ножі. Порушено кримінальну справу. Ведеться слідство.

 
amurДата: Вторник, 26.01.2010, 22:58 | Сообщение # 43
Пресс секретарь сайта
Группа: Стрелок
Сообщений: 417
Страна:Украина
Город:Чугуев
Статус: Offline
На Полтавщині мисливці за вбитого кабанчика заплатять 12 тисяч гривень
25 Января, 2010 16:02


Нещодавно двоє товаришів-мисливців вирішили вийти на полювання до найближчого лісу в селі Попівці, що на Миргородщині.

Вирушили вдосвіта та прихопили з собою мисливські рушниці. Проходивши цілий день, чоловіки так нічого і не вполювали. Повертаючись додому, вони натрапили на загорожу з дикими поросятами. Не довго думаючи, мисливці вирішили прихопити із собою невеликого кабанчика, аби не повертатися з пустими руками з полювання. Вбивши здобич на місці, чоловіки почимчикували до домівки.

На вистріл миттєво відреагували єгері мисливського угіддя «Попівське». Підійшовши до огорожі з дикими кабанами, лісова охорона побачила сліди крові, що тяглися за її межі. Вирішивши піти по слідам, єгері дійшли до домогосподарства одного з горе-мисливців, де вже йшов процес розчинення здобичі.

На місце пригоди терміново були викликані працівники міліції Миргородського міськвідділу, які й затримали чолов’яг.

Наразі горе-мисливці притягнуті до адміністративної відповідальності за порушення правил полювання на об’єктів тваринного світу. За своє протизаконне діяння чоловіки були змушені сплатити штраф в сумі 12 тисяч гривень. «Золотим» вийшов кабанчик для чоловіків…

Прес-служба ГУ МВС України в Полтавській області

Прикрепления: 8123503.jpg (31.4 Kb)
 
InKДата: Среда, 27.01.2010, 01:35 | Сообщение # 44
Группа: Стрелок
Сообщений: 47
Страна:Украина
Город:Харьков
Статус: Offline
Во блин,как все взьелись то!!!! ну 1-х по поводу граматики!!я не пытаюсь писать все правильно!и за граматикой не слежу!!читать то все умеют!!и главное понять что пишут!!!2-е за браконьерство- да меня приучили стрелять в кабана или козу без лицензии,так как у нас егеря выбивают сами большинство дичи в то время когда охота еще не открыта!!!(конечно когда поймают, то штраф и возможно условно) !!3-е мне не 15 лет как там писали,инфа есть в профиле пользователя!!!!4-е Митя правильно высказал за государство,у нас,нашим участком занимается мужик которого егеря не трогают (но не всегда)!!5-е dimon я рад за вашего сына что Вы его обучили правилам охоты,(и написал я за отстрелочную карточку не от незнанияменя правил охоты,а от незнания правил охоты для иногородних в харькове) с 6-ти лет отец обучал !!!6-е что сказал Max,конечно нас не вынуждает жизнь,но чем мы хуже за тех кто бьет кабана без лицензии дак еще и с карабина еще и ночью на машинах бывает!!(перед тем как мы найдем кабана мы пройдем около 30-40 км а не на машинах ездим)!!вот наверное и все,на все высказания вроди ответил!!!а за то что не в ту тему написал ИЗВИНИТЕ!!!!!!

Сообщение отредактировал InK - Среда, 27.01.2010, 05:06
 
LadimirДата: Среда, 27.01.2010, 01:51 | Сообщение # 45
Группа: Стрелок
Сообщений: 56
Страна:Украина
Город:пос. Малиновка
Статус: Offline
Не парень, тебе не 15, а 5 лет...
Ты думаешь чё ты пишешь на охотничьем форуме ... им можно .. а нам нельзя .... - ЧУШЬ РЕДКАЯ... Тебя ж нормальные охотники побьют, когда попадёшься им с такой добычей (а у нас так и делают).. И к стати. Если
Quote (InK)
(конечно когда поймают, то штраф и возможно условно)
- про охоту забудь навсегда... По крайней мере с оружием....
 
Форум охотников » Общий раздел » Борьба с браконьерством » браконьерство.
Поиск: