Всё об охоте в Харьковской области
Вход на сайт
Логин:
Пароль:
Поиск
Наш опрос
Оцените наш сайт
1. Отлично
2. Хорошо
3. Неплохо
Всего ответов: 69
Друзья сайта
Статистика
[ Обновленные темы · Новые сообщения · Участники · Правила форума · Поиск · RSS ]
  • Страница 3 из 5
  • «
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • »
Форум охотников » Технические раздел » Архив файлов » Перенос открытия охоты
Перенос открытия охоты
ТропникДата: Воскресенье, 15.08.2010, 12:49 | Сообщение # 31
Группа: Стрелок
Сообщений: 83
Страна:Украина
Город:Красноград Хар.обл.
Статус: Offline
Всем привет! Ночью приехал с Крыма и сразу на форум,узнать как с открытием.Да,обидно за перенос нашего праздника,но с пожарами шутки короткие.

suspect

 
eduardДата: Понедельник, 16.08.2010, 11:26 | Сообщение # 32
Группа: Стрелок
Сообщений: 124
Страна:Украина
Город:харьков
Статус: Offline
Вчера был в Краснограде. Уних менты совмесно с лесниками составили уже 800 актов о незаконной охоте.
 
Александр777Дата: Понедельник, 16.08.2010, 11:53 | Сообщение # 33
Группа: Администраторы
Сообщений: 1199
Страна:Украина
Город:Харьков
Статус: Offline
Quote (eduard)
Уних менты совмесно с лесниками составили уже 800 актов о незаконной охоте.

Ну и правильно сделали.
 
vasyakaДата: Понедельник, 16.08.2010, 15:31 | Сообщение # 34
Супермодератор
Группа: Егеря
Сообщений: 1086
Страна:Украина
Город:Харьков
Статус: Offline
Quote (Александр777)
Уних менты совмесно с лесниками составили уже 800 актов о незаконной охоте.

Ну и правильно сделали.

+100% ! angry

Я бы еще таких в лесхоз на переэкзаменовку напралял сразу же! Т.е. охотбилет на месте в клочья! wink

 
amurДата: Понедельник, 16.08.2010, 16:20 | Сообщение # 35
Пресс секретарь сайта
Группа: Стрелок
Сообщений: 417
Страна:Украина
Город:Чугуев
Статус: Offline
МИСЛИВЦІ В ОЧІКУВАННІ… (Прилюдия к охоте от...Впрочем, там внизу написано... М.П.)



Цієї суботи – відкриття полювань. Це хобі – не з дешевих, але хто вже відчув азарт ловецтва, не відмовиться від такого ніколи. Отож, усі одержимі мисливством із нетерпінням дивляться на календар, чекаючи 14-го серпня. Проте, напевно, полювання таки доведеться відкласти…
Відкриття переноситься?

Кабінет Міністрів України доручив місцевій владі заборонити відкриття полювань на пернату дичину. Про це йдеться в урядовому Розпорядженні "Деякі питання попередження виникнення пожеж на території України» №1588-р від 4 серпня 2010 р. Разом із іншими заходами було заборонено й полювання. Тож мисливцям доведеться зачекати.

А поки ліси – під цілодобовим контролем лісової охорони.

На Волині ж під мисливські угіддя відведено 1 млн 583 тис. га лісів, полів, річкових заплав, боліт. І блукають цими територіями досить часто не тільки сумлінні і законослухняні громадяни, а й ті, для кого, як-то кажуть, закони не писані. Але єгерська служба, лісова охорона, громадські інспектори не дрімають. Для того й передані мисливські угіддя їм у користування, аби вони за ними доглядали, берегли, дбали про охорону та відновлення дичини. 820 тис. га угідь (а це 52%) надано в користування організації Українського товариства мисливців і рибалок (УТМР), 501 тис. га (32%) – за підприємствами Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства, 261 тис. га (це 16%) – за іншими користувачами.

Загалом веденням мисливського господарства в області сьогодні займаються 44 користувачі мисливських угідь. З них – 16 державних підприємств (3 – мисливські, 4 – лісомисливські і 9 лісогосподарських), 15 організацій УТМР, 2 підприємства агролісу (Камінь-Каширське СЛГП та Ковельський СЛАТ “ТУР”), Турійське районне товариство мисливців та рибалок, 7 товариств із обмеженою відповідальністю – “Феміда-Інтер”, “Вікінг”, “Олдан”, “Мисливець Волині”, “Шацьке мисливське господарство”, “Павлівське мисливське господарство”, приватне підприємство “Ольвіта”, Сошичненський колектив мисливців та рибалок, Шацький національний природний парк, Черемський природний заповідник.

Перед законом – усі рівні

Саме закон забезпечує рівні права усім користувачам мисливських угідь у взаємовідносинах з органами державної влади щодо ведення мисливського господарства, організації охорони, регулювання чисельності, використання та відтворення тваринного світу. Кожен мисливець ці правила знає і дотримується їх, проте цього року до закону були внесені суттєві зміни.

Наприклад, темний період доби тепер визначається як час, що починається за годину після заходу сонця і закінчується за годину до сходу сонця. Є пункт про обов’язкову „паспортизацію” собак мисливських порід, інших ловчих звірів і птахів. Безпаспортну собаку брати суворо заборонено. А ще полювання на пернату дичину, кроля дикого, зайця-русака, єнотовидного собаку, вовка, лисицю, шакала, куницю кам'яну, норку американську, тхора лісового відтепер здійснюватиметься за відстрільною карткою, вартість якої визначають користувачі мисливських угідь… А ось полювати на борсука, можна буде лише в жовтні-листопаді.

Тепер час мисливських перегонів встановлюватимуть самі користувачі. Вони призначатимуть день відкриття та закриття полювання на певний вид мисливських тварин, дні впродовж тижня, порядок здійснення, норми добування. Звичайно ж, мають робити це у термін, визначений Законом, за погодженням з відповідним територіальним органом спеціально уповноваженого центрального органу виконавчої влади з питань охорони навколишнього природного середовища. Відтак змінити щось і розпочати мисливський сезон на пернату дичину 14 серпня ніхто, окрім Кабміну, не в змозі.

Аби в мисливських угіддях був порядок і вдосталь дичини, кожного із користувачів знайомлять зі статтею 28, яка передбачає: віднині користувачі мисливських угідь забезпечують їхнє упорядкування протягом двох років із дня надання у користування. З метою охорони вони ж створюють єгерську службу з розрахунку не менш як один єгер на п'ять тис. га лісових або 10 тис. га польових чи водно-болотних мисливських угідь.

– Але закон залишає право найсуворішого контролю за діяльністю користувачів із боку нашого управління та інших природоохоронних організацій, а відтак ми вправі вимагати від них серйозної праці, – каже начальник мисливського відділу ВОУЛМГ Руслан Люшук.

Згідно зі статтею 30, права користувачів мисливських угідь значно розширено, як, до речі, і обов’язки. Віднині вони мають право організовувати полювання для мисливців, у тому числі – шляхом укладання відповідних договорів із ними або з юридичними особами, які представляють їхні інтереси, зокрема іноземними. Зможуть надавати повний комплекс послуг, пов'язаних із здійсненням полювання, включаючи проживання, харчування, пересування мисливців та осіб, які їх супроводжують. Вони, як ніхто інший, зацікавлені в охороні та збільшенні поголів’я звіра та водоплавної птиці, адже отримали право на відшкодування збитків від порушників правил полювання за добуті незаконним шляхом тварини. Щоправда, закон зобов’язує і вкладати кошти на їхню охорону і відтворення з розрахунку на 1 тис. га лісових угідь – не менше тридцяти, польових – двадцяти п'яти, водно-болотних – двадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

У законодавстві є й стаття про відстріл та відлов хижих та шкідливих тварин, добування мисливських тварин для наукових цілей, переселення в нові місця перебування. Згідно з нею, передбачено, що добування вовків, лисиць, єнотовидних собак, бродячих собак і котів, сірих ворон, сорок, граків і сойок належить до службових обов'язків працівників, уповноважених здійснювати охорону мисливських угідь. Відстріл можна здійснювати без спеціального на це дозволу впродовж року.

І влучно, і… смачно

Досить часто доводиться чути, особливо від людей необізнаних: ловецтво – гарна справа, але дичина не добра для приготування, тож трофеї лише тішать самолюбство мисливця.

Проте, як запевняють фахівці, відтінки смаку, аромату й інші властивості м'яса дичини змінюються до невпізнання в різних видів птиць і навіть в однієї і тієї ж (залежно від місця її проживання, способу життя і сезонної зміни кормів). Приміром, після літнього розмаїття кормів, м'ясо птиці стає жирним, ніжним, із приємним смаком. Але воно не стійке до зберігання.

До того ж, великий вплив на якість м'яса має первинна обробка дичини і умови її зберігання під час полювання. Отож, тільки підстреливши, варто одразу трофей випотрошити, обробити консервуючими речовинами і охолодити.

Обскубувати птицю не варто, оскільки буде витрачено дорогоцінний час, а шкіра без пір'я сильніше травмується при зберіганні і транспортуванні. Відразу необхідно видалити нутрощі птиці. Застосовують повне і часткове потрошіння. У теплу пору року водоплавну дичину потрібно випатрати не пізніше за 1-2 год. після відстрілу, а в холодну – через 5-6 год. Лише в мороз, коли температура повітря нижча -15°С, можна залишити тушки непотрошеними, але слід їх тоді заморозити. Для подальшого тривалого зберігання краще повне потрошіння. Бувалі мисливці зауважують: якщо довго не видаляти у птиці шлунок, смолисті речовини їжі просочують м'ясо і додають йому різкий запах. Варто зазначити, що при повному потрошінні доводиться розрізати черевце, що сприяє проникненню мікроорганізмів із повітря у внутрішню порожнину птиці. Можна спробувати часткове, тобто видаляти лише кишечник. Тоді роблять акуратний кільцевий надріз довкола анального отвору або обережно видаляють кишечник дерев'яним гачком, вирізаним із гілки. Потім тушки обробляють сіллю і рослинами, що містять фітонциди (леткі речовини, які згубно діють на мікроорганізми). Фітонциди є в хвої сосни, ялиці, ялівцю, листях черемхи і чорної смородини, черемші, цибулі і часнику. Крім цього, використовують полин, кропиву.

Внутрішню поверхню тушки слід очистити від крові і натерти сіллю, засипати її і в ротову порожнину, присипати очі й скривавлені ділянки. Потрібно туго набити черевце і ротову порожнину кропивою рослинами, що містять фітонциди. Черевну порожнину водоплавної птиці не рекомендують наповнювати хвоєю, краще кропивою.

Відразу ж після вдалого пострілу, під час первинної обробки і перенесення дичини, треба постаратися охолодити її. На привалі здобич краще зберігати в тіні, в місці, що добре продувається вітром, де немає мух. Птицю краще розвісити за ноги на гілці, головою вниз, так, аби вони не стикалися з гіллям і одна з одною. Треба розпрямити їм крила, а пір'я наїжачити, аби тушки просохли. Для приготування мисливських страв на полюванні краще в першу чергу використовувати сильно розбиту зарядом дичину, оскільки її важче довезти незіпсованою.

Автор: Оксана ЧУРИЛО. Керівник прес-служби Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства.
Источник: Волинське ОУЛМГ, 15.08.2010

Прикрепления: 7721126.jpg (15.5 Kb) · 9399631.jpg (12.8 Kb)
 
МитяДата: Среда, 25.08.2010, 11:59 | Сообщение # 36
Модератор
Группа: Стрелок
Сообщений: 693
Страна:Украина
Город:Харьков
Статус: Offline

ЖДЁМ!!!

Сообщение отредактировал Митя - Среда, 25.08.2010, 12:03
 
evgeniy25Дата: Среда, 25.08.2010, 13:03 | Сообщение # 37
Группа: Стрелок
Сообщений: 118
Страна:Украина
Город:Харьков
Статус: Offline
На выходных с егерем общался поштрафовали тех кто не знаю "типа" и открылись 7го на 2500грн.
 
vasyakaДата: Среда, 25.08.2010, 14:04 | Сообщение # 38
Супермодератор
Группа: Егеря
Сообщений: 1086
Страна:Украина
Город:Харьков
Статус: Offline
Quote (evgeniy25)
На выходных с егерем общался поштрафовали тех кто не знаю "типа" и открылись 7го на 2500грн.

Егерю - applause !!! молодцы! У таких КОЗЛОВ я бы еще и охотбилеты отбирал бы и на переэкзаменовку в лесхоз где-то через год! wink
 
hantero0677haДата: Среда, 25.08.2010, 14:38 | Сообщение # 39
Группа: Стрелок
Сообщений: 133
Страна:Украина
Город:Змиев
Статус: Offline
Quote (Митя)
ЖДЁМ!!!

они ещё от праздника не отошли!
что-то мне кажется долго ждать придётся cool
 
МитяДата: Среда, 25.08.2010, 15:46 | Сообщение # 40
Модератор
Группа: Стрелок
Сообщений: 693
Страна:Украина
Город:Харьков
Статус: Offline
я думаю итог 4 сентября

Сообщение отредактировал Митя - Среда, 25.08.2010, 15:47
 
evgeniy25Дата: Среда, 25.08.2010, 15:56 | Сообщение # 41
Группа: Стрелок
Сообщений: 118
Страна:Украина
Город:Харьков
Статус: Offline
Quote (vasyaka)
Егерю - !!! молодцы! У таких КОЗЛОВ я бы еще и охотбилеты отбирал бы и на переэкзаменовку в лесхоз где-то через год!

жаль что это единичные случаи...

я тоже склоняюсь к 4му числу

 
МитяДата: Среда, 25.08.2010, 16:52 | Сообщение # 42
Модератор
Группа: Стрелок
Сообщений: 693
Страна:Украина
Город:Харьков
Статус: Offline
Quote
я тоже склоняюсь к 4му числу

я думаю что выберать не дадут wink
 
ValdeZДата: Среда, 25.08.2010, 18:15 | Сообщение # 43
Группа: Стрелок
Сообщений: 126
Страна:Украина
Город:Харьков
Статус: Offline
Ждем!!!
Митя,Дату видел?Давно ждем.А толку,сегодня заседали,а за нас и не вспомнили cry


Сообщение отредактировал ValdeZ - Среда, 25.08.2010, 18:17
 
ValdeZДата: Четверг, 26.08.2010, 00:46 | Сообщение # 44
Группа: Стрелок
Сообщений: 126
Страна:Украина
Город:Харьков
Статус: Offline
Для тех кто пропустил.
Повтор сомнительного сюжета.
http://novosti.kanalukraina.tv/sobytiya/2010-08-22/
 
evgeniy25Дата: Четверг, 26.08.2010, 11:19 | Сообщение # 45
Группа: Стрелок
Сообщений: 118
Страна:Украина
Город:Харьков
Статус: Offline
Quote (ValdeZ)
Для тех кто пропустил. Повтор сомнительного сюжета. http://novosti.kanalukraina.tv/sobytiya/2010-08-22/

что-то не грузится...
 
Форум охотников » Технические раздел » Архив файлов » Перенос открытия охоты
  • Страница 3 из 5
  • «
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • »
Поиск: