Всё об охоте в Харьковской области
Вход на сайт
Логин:
Пароль:
Поиск
Наш опрос
Оцените наш сайт
1. Отлично
2. Хорошо
3. Неплохо
Всего ответов: 69
Друзья сайта
Статистика
[ Обновленные темы · Новые сообщения · Участники · Правила форума · Поиск · RSS ]
Модератор форума: vasyaka  
Форум охотников » Общий раздел » Борьба с браконьерством » браконьерство.
браконьерство.
amurДата: Суббота, 05.06.2010, 20:48 | Сообщение # 151
Пресс секретарь сайта
Группа: Стрелок
Сообщений: 417
Страна:Украина
Город:Чугуев
Статус: Offline
Козуля виявилася вагітною, а рушниці – незареєстрованими



Минулої неділі двоє чоловіків вполювали козулю на території Ушнянської сільради (Чернігівська обл.). Тепер їм загрожує кримінальна відповідальність.

У неділю вранці працівники районної організації Українського товариства мисливців і рибалок саджали кукурудзу в урочищі Лопата для підгодівлі лісових тварин.

– Десь о десятій годині ми почули постріли, – розказує мисливствознавець Віктор Жайворон. – Коли під’їхали до місця, звідки стріляли, то побачили двох чоловіків із рушницями, які бігли у бік озера Лопата. Ми спробували наздогнати їх, але марно. Втікачі дісталися водойми, повкидали рушниці у воду, вплав перебралися на другий берег і зникли у заростях.

– Переслідувати їх далі не було можливості, – продовжує він. – Ми дістали з озера дві рушниці 16-го калібру. Пізніше зброю передали у райвідділ міліції.

При обстеженні місця, звідки утекли чоловіки, знайдено вбиту козулю. Тварина була прив’язана до жердин і готова до транспортування. Застрелена самиця з дня на день мала привести потомство.

– Дуже шкода, що це трапилося, – тривожиться мисливствознавець, – адже у цьому році популяція кіз і так підірвана. Посприяли цьому вовки і погодні умови. Льодовий покрив на снігу заважав тваринам пересуватися та добувати корм. Зокрема, козулі були настільки ослаблені, що інколи ставали навіть жертвами лисиць.

Станом на січень популяція диких кіз у Менському районі налічувала близько 140 тварин.

Віктор Жайворон нагадує, що за незаконний відстріл копитних тварин передбачена кримінальна відповідальність. Штраф за вбивство козулі становить вісім тисяч гривень.
16:24 | 4.06.2010 р.
Сергій ЛАВСЬКИЙ, «Наше слово»

Автор: -
Источник: Високий вал, 5.06.2010

Прикрепления: 3699427.jpg (11.8 Kb)
 
ТропникДата: Воскресенье, 06.06.2010, 11:31 | Сообщение # 152
Группа: Стрелок
Сообщений: 83
Страна:Украина
Город:Красноград Хар.обл.
Статус: Offline
book angry
 
vasyakaДата: Понедельник, 07.06.2010, 17:52 | Сообщение # 153
Супермодератор
Группа: Егеря
Сообщений: 1086
Страна:Украина
Город:Харьков
Статус: Offline
angry
 
МитяДата: Воскресенье, 25.07.2010, 21:57 | Сообщение # 154
Модератор
Группа: Стрелок
Сообщений: 693
Страна:Украина
Город:Харьков
Статус: Offline
 
hantero0677haДата: Понедельник, 26.07.2010, 01:50 | Сообщение # 155
Группа: Стрелок
Сообщений: 133
Страна:Украина
Город:Змиев
Статус: Offline
да накол их посадить angry
 
amurДата: Пятница, 30.07.2010, 19:48 | Сообщение # 156
Пресс секретарь сайта
Группа: Стрелок
Сообщений: 417
Страна:Украина
Город:Чугуев
Статус: Offline
СУД ВИНІС ВИРОК УБИВЦЯМ ЗУБРА



Двадцять сьомого липня Сторожинецький районний суд виніс вирок щодо вбивства зубра, скоєного на початку року на території Банилівського лісництва.

За словами прес-секретаря прокурора області Олександра Лебедя, у вчиненні злочину підозрювали двох людей (прізвища поки що не називаємо, бо вирок ще не вступив у законну силу). Згідно з вироком суду, підозрювані, які цілком визнали свою вину, сплатили по 3400 гривень штрафу кожен та відшкодували збиток, завданий державі, – 15 тисяч гривень. Також у браконьєрів конфіскували мисливську зброю, з якою застрелили червонокнижну тварину – одноствольно-гладкоствольну мисливську рушницю італійського виробництва.
Нагадаємо читачеві обставини злочину. Це сталося на території Банилівського лісництва Сторожинецького держспецлісгоспу АПК у зоологічному заказнику місцевого значення “Зубровиця”, що поблизу села Банилів-Підгірний Сторожинецького району. Там 4 січня браконьєри застрелили 600-кілограмового зубра-самця – тварину, занесену до Червоної Книги України. Єгер, обходячи угіддя, помітив свіжі сліди підводи та виявив кров, а згодом – рештки туші мертвої тварини, без задньої частини, котру, як потім з’ясувалося, вивезли на підводі у напрямку місцевого хутора Плай.
На місце знахідки одразу викликали керівника УТМР Сторожинецького району, а той у свою чергу викликав міліцію. Провівши перевірку, місцеві міліціянти, складу злочину не виявили й у порушенні кримінальної справи відмовили, мовляв, тварина загинула природно. Доволі дивно, якщо врахувати, що майже повністю була відсутня задня частина туші (будь-який мисливець скаже, що це – найкраще м’ясо), а на рештках туші навіть без прискіпливого огляду можна було помітити щонайменше чотири вогнепальні поранення (два кульових і два картеччю). Після перевірки міліції за справу взялася обласна прокуратура. І вже 20 січня Чернівецький міжрайонний природоохоронний прокурор порушив кримінальну справу.

Автор: Роман КЛИМ
Источник: Свобода слова, Липень 29, 2010

Прикрепления: 3707273.jpg (7.6 Kb)
 
amurДата: Понедельник, 16.08.2010, 15:32 | Сообщение # 157
Пресс секретарь сайта
Группа: Стрелок
Сообщений: 417
Страна:Украина
Город:Чугуев
Статус: Offline
На Полтавщині єгерська служба "вполювала" мисливців



У Глобинському районі біля села Бугаївка єгерська служба виявила з десяток мисливців, які в лісових угіддях чекали на кабанчика біля водойми.

У порушників були карабіни та інша нарізна зброя. Коли охоронці лісу зробили їм зауваження, що полювання заборонено, зав'язалася сутичка. Довелося викликати наряд міліції та підключити прокуратуру, передає УКРІНФОРМ.

Як повідомив керівник обласної організації Українського товариства мисливців і рибалок Костянтин Боровик, у горе-мисливців вилучили зброю. Вирішується питання про порушення кримінальної справи.

"Культури полювання у нас немає. Наші люди звикли, що закон діє не для всіх", - прокоментував цей випадок виданню "Новини Полтавщини" К.Боровик.

Нагадаємо, Кабінет Міністрів розпорядженням N 1558-р продовжив на невизначений термін заборону на полювання на пернату дичину через високий рівень пожежонебезпеки. Сезон полювання мав розпочатися 14 серпня.

Автор: -
Источник: УкрИинформ, 2010.08.16

 
amurДата: Среда, 18.08.2010, 21:08 | Сообщение # 158
Пресс секретарь сайта
Группа: Стрелок
Сообщений: 417
Страна:Украина
Город:Чугуев
Статус: Offline
У Шацькому національному природному парку впіймали 3 браконьєрів

Патрулюючи мисливські угіддя Шацького національного природного парку, рейдова бригада у складі начальника служби держоохорони, начальників природоохоронної дільниці, інспекторів охорони природи впіймала трьох браконьєрів.

– Було близько шостої ранку, – розповідає начальник служби охорони Шацького НПП Володимир Солов’янчик. – Ми почули постріли, гавкіт собак, а тоді – гуркіт мотоцикла. Стріляли поблизу села Самійличі біля річки Прип’ять.

Як виявилося, троє чоловіків вирішили влаштувати лови, незалежно від того, що початок полювання перенесли. Але про те, що мисливці виявилися просто необізнаними і сподівалися, що 14-го серпня (а саме тоді й впіймали браконьєрів) вже можна полювати, говорити не доводиться, бо ловили вони зовсім не пернату дичину. У колясці мотоцикла лежала… підстрелена косуля!, - повідомили КЕПУ у прес-службі Держкомлісгоспу.

Лісова охорона вилучила незаконно здобутий трофей, 4 гладкоствольні рушниці 12-го калібру та 82 набої.

Факт порушення зафіксувала опергрупа. Ведеться слідство.

 
amurДата: Вторник, 07.09.2010, 20:48 | Сообщение # 159
Пресс секретарь сайта
Группа: Стрелок
Сообщений: 417
Страна:Украина
Город:Чугуев
Статус: Offline
Издан буклет по борьбе с браконьерством



Киевским эколого-культурным центром издан буклет Вл.Борейко “Браконьерский беспредел в Украине”. Это первая в Украине попытка проанализировать состояние браконьерства в стране и предложить реальные меры по борьбе с этим социальным злом. Буклет имеет следующие разделы:
Лицо украинского браконьерства
Охотничье браконьерство
Рыбное браконьерство
Песочное бракоеньерство
Лесное браконьерство
Цветочное браконьерство
Научное браконьерство
Продажа браконьерских снастей
Виды браконьеров
Проблемы и трудности в борьбе с браконьерством
Необходимые меры для борьбы с браконьерством
Совершенствование природоохранного законодательства.

В ближайшее время электронный вариант буклета будет размещен на нашем сайте в разделе “Издательство”, рубрика “Охрана дикой природы”.

Автор: -
Источник: Киевский эколого-культурный центр, 5.09.2010

 
amurДата: Вторник, 07.09.2010, 20:50 | Сообщение # 160
Пресс секретарь сайта
Группа: Стрелок
Сообщений: 417
Страна:Украина
Город:Чугуев
Статус: Offline
Чоловік вбив п’ятирічного лося



Неподалік села Глибочок Житомирського району браконьєр застрелив п’ятирічного лося. Працівникам Житомирського районного відділу міліції та місцевим єгерям, які його затримали, зловмисник розповів, що переплутав лося із диким кабаном. Однак і на кабанів полювання категорично заборонено.
Безвихідь змусила 44-річного чоловіка зайнятися браконьєрством, каже затриманий. Не маючи постійної роботи, горе-мисливець поласився на заборонених тварин, які охороняються законом. Чоловік вбив п’ятирічного лося.

Каже, що йому примарився дикий кабан, на якого полювання теж заборонено.
Затриманий:-"я перейшов на поле. Думав, вийде кабан. Стрельнув, а то виявився лось. Хлопці, якби я знав, що це лось, я б не стріляв".
Працівники Житомирського районного відділу міліції та працівники дочірнього підприємства «Тригірське військово-мисливське господарство» в ході спільного рейду правопорушника затримали в районі села Глибочок Житомирського району.
Сергій Демидюк, заступник начальника сектору дільничних інспекторів міліції Житомирського РВ УМВС України в Житомирській області:
"Зброя та речові докази (м’ясо лося) були вилучені. На даний момент вирішується справа щодо порушення справи за браконьєрство".
Зловмисник виявився колишнім охоронцем лісу та всього живого в ньому. Раніше затриманий браконьєр працював єгерем на кордоні Малинського та Народицького районів. Найгірше, що чекає на нього за вбивство тварини – позбавлення волі до трьох років.

Автор: Н. Дехтієвська
Источник: Житомирська ОДТ, Понеділок, 06 вересня 2010,

Прикрепления: 0951685.jpg (5.7 Kb)
 
amurДата: Вторник, 07.09.2010, 21:04 | Сообщение # 161
Пресс секретарь сайта
Группа: Стрелок
Сообщений: 417
Страна:Украина
Город:Чугуев
Статус: Offline
На Рівненщині за вихідні затримали 14 браконьєрів

У перші два дні офіційного початку сезону полювання на пернату дичину на Рівненщині затримали 14 порушників правил полювання; працівники лісової охорони склали 10 адмінпротоколів на порушників, ще 4 протоколи склали працівники Рівненської обласної організації УТМР спільно з працівниками МВС, - повідомили КЕПУ у прес-службі Держкомлісгоспу.

Четвертого вересня, у перший день, коли розпорядженням голови Рівненської облдержадміністрації в області офіційно розпочалося полювання, у Радивилівському районі в угіддях районної організації УТМР на ставку біля с. Козин затримали тридцяти п’ятирічного мешканця м. Дубно. Близько 19 години він з власної мисливської рушниці ТОЗ-34 вбив лебедя. На порушника склали адмінпротокол, зброю вилучили. Цю справу передали в райвідділ міліції для вирішення питання про відкриття кримінальної справи.

Інший випадок стався наступного дня близько полудня на краю села Стрільськ Сарненського району, що межує з мисливськими угіддями Сарненської райорганізації УТМР. На подвір’ї непрацюючої тваринницької ферми з мисливської рушниці застрелили лося. Аби замести сліди, зловмисники перевезли автомобілем тушу вбитої тварини до річки Случ та сховали у верболозі, щоб потім розтушувати. Цей факт браконьєрства виявила рейдова група у складі мисливствознавця Сарненського району В. Чернюка, голови Сарненської РО УТМР С. Хомича та працівників Сарненського РВ УМВСУ в Рівненській області. Браконьєрами виявилися мешканці села Стрільськ. Нині місцеві правоохоронці проводять слідчі дії аби притягнути порушників до кримінальної відповідальності. У будь-якому разі браконьєрам доведеться відшкодувати збитки за незаконне добування лося в розмірі 20 тис. грн. штрафу, а також, можливо, й позбутися зброї та автомобіля.

До речі, в Житомирській, Донецькій, Луганській, Миколаївській та Херсонській областях полювання на пернату дичину досі заборонено.

 
amurДата: Четверг, 09.09.2010, 20:18 | Сообщение # 162
Пресс секретарь сайта
Группа: Стрелок
Сообщений: 417
Страна:Украина
Город:Чугуев
Статус: Offline
У Рівненському заповіднику затримали групу браконьєрів

Групу браконьєрів, які незаконно полювали в лісовому масиві Карасинського лісництва, що на території Рівненського природного заповідника, затримала єгерська служба мисливського господарства ТзОВ МГ «Залужжя» спільно з працівниками Карасинського лісництва природного заповідника, - повідомила КЕПУ прес-служба Держкомлісгоспу.

На місце події виїздила оперативна група з числа працівників Рівненського обласного управління лісового та мисливського господарства та співробітників обласного управління внутрішніх справ, яка й встановила факт незаконного полювання на території заповідника. Затримали п’ять осіб, які виявилися мешканцями сел. Клесів, Сарненського району. У них вилучили 4 одиниці незареєстрованої вогнепальної зброї.

Полювання на території природно-заповідного фонду України, якщо воно не мало наслідком добування (чи поранення) звіра, відповідно до ст. 248 Кримінального Кодексу України карається штрафом від 1700 до 3400 грн. з кожного порушники або громадськими роботами на строк від ста шістдесяти до двохсот сорока годин, або обмеженням волі на строк до трьох років, з конфіскацією знарядь і засобів полювання.

 
amurДата: Среда, 15.09.2010, 20:17 | Сообщение # 163
Пресс секретарь сайта
Группа: Стрелок
Сообщений: 417
Страна:Украина
Город:Чугуев
Статус: Offline
НА КИНБУРНСКОЙ КОСЕ ЗАДЕРЖАЛИ БРАКОНЬЕРОВ, ЗАСТРЕЛИВШИХ 29 УТОК ГАГ, ЗАНЕСЕННЫХ В КРАСНУЮ КНИГУ




В воскресенье после обеда на Кинбурнской косе пограничники отдела "Очаков" в Николаевской области задержали браконьеров, охотившихся на птиц, занесенных в Красную книгу, сообщили "ФАКТАМ" в пресс-службе Госпогранслужбы Украины. Лодку с тремя нарушителями сначала пытались догнать сотрудники службы охраны национального парка "Кинбурнская коса", но вскоре обратились за помощью к пограничникам. Настигнуть беглецов удалось лишь, когда они причалили к берегу. В лодке браконьеров правоохранители обнаружили 29 мертвых и одну раненую гагу, а также охотничье ружье "Иж-12" и 130 патронов к нему.

За незаконную охоту на редкостный вид утки против браконьеров возбуждено уголовное дело. Ружье и патроны изъяли и передали в очаковский райотдел милиции. Кроме того, на нарушителей наложен штраф за вывод на воду плавсредства без соответствующего разрешения.

Автор: -
Источник: Факты, 14 сентября 2010 года

Прикрепления: 2789818.jpeg (3.6 Kb)
 
amurДата: Четверг, 16.09.2010, 21:10 | Сообщение # 164
Пресс секретарь сайта
Группа: Стрелок
Сообщений: 417
Страна:Украина
Город:Чугуев
Статус: Offline
На Львівщині керівника мисливського господарства визнано браконьєром

Державною екологічною інспекцією в Львівській області під час проведення перевірок дотримання вимог природоохоронного законодавства на території мисливських угідь Дрогобицької райорганізації УТМР систематично виявляються порушення стану ведення мисливського господарства. З метою усунення недоліків та порушень держінспекторами з ОНПС видаються приписи, однак законні розпорядження не виконуються головою організації Кузьменком С. Я.

Як повідомила КЕПУ прес-служба Держекоінспекції, зокрема, у 2007 р. під час проведення перевірки виявлено факт проведення незаконного полювання Кузьменком С. Я. У порушника виявлено ліцензію на добування козулі, в якій зроблено виправлення дати полювання, при цьому добуто самця-козла, в журналі обліку ліцензій порушено черговість записів.

Порушено ряд законодавчих актів, за які передбачено відповідальність згідно ч.2 ст.85 КУпАП.

Матеріали для розгляду справи про адміністративне правопорушення направлено в Дрогобицький міськрайонний суд. Розмір шкоди, заподіяний державі незаконним добуванням 1 козулі становить - 8000 грн. Дрогобицьким міськрайонним судом накладено штраф на Кузьменка С.Я. в розмірі 510 грн., та зобов’язано його сплатити шкоду, завдану державі. Постанови суду порушник оскаржив в апеляційному суді. Однак, рішенням Апеляційного суду Львівської області від 08.06.2010р. вищезгадані рішення залишено без змін.

Крім того, держекоінспекцією встановлено, що у 2008 році в господарстві незаконно добуто трьох кабанів, чим завдано шкоди державі на суму 30 тис. грн.. Державна екологічна інспекція в Львівській області скерувала в Дрогобицький МРВ ГУМВСУ у Львівській області матеріали та розрахунок шкоди, заподіяної тваринному світу головою Дрогобицької райорганізації УТМР Кузьменком С.Я. внаслідок незаконного добування трьох кабанів, для розгляду та прийняття рішення щодо відкриття кримінальної справи за ч.2 ст.248. на даний час порушено кримінальну справу та проводиться досудове слідство.

Інспекційною перевіркою виявлено факти видачі відстрільних карток за підписом голови товариства, які не відповідають карткам встановленого зразка Всеукраїнської організації УТМР. Опис вилучених карток та самі картки долучено до матеріалів кримінальної справи проти Кузьменка С, Я.

За порушення природоохоронного законодавства, правил використання об’єктів тваринного світу, невиконання приписів голова Дрогобицької районної організації УТМР Кузьменко С. Я. неодноразово притягався до адмінвідповідальності, а саме:

в 2001р.- 06.03.2001р. за ст. 188-5 КУпАП, в 2005р.- 28.01.05р. за ч.1ст.85КУпАП,

в 2006р.- 08.06.2006р. за ст. 188-5 КУпАП, в 2007р.- 25.11.07р за ч.1 ст. 85 КУпАП,

в 2007р.- 13.12.07р за ч.2 ст. 85 КУпАП, в 2008р.- 05.08.2008р. за ст. 188-5 КУпАП,

в 2008р.- 16.09.2008р. за ст. 188-5 КУпАП.

Держекоінспекцією винесено рішення про тимчасову заборону (зупинення) використання державного мисливського фонду користувачем мисливських угідь – Дрогобицькою районною організацією УТМР. Рішення було оскаржено відповідно до Закону України «Про мисливське господарство та полювання». Зазначені матеріали скеровано в Мінприроди України.

Державною екологічною інспекцією в Львівській області за систематичні порушення природоохоронного законодавства, та у зв’язку з виявленням фактів браконьєрства готуються матеріали на розгляд обласної організації УТМР для притягнення до дисциплінарної відповідальності керівника мисливського господарства та розгляду питання щодо доцільності перебування його на займаній посаді.

 
amurДата: Пятница, 17.09.2010, 19:49 | Сообщение # 165
Пресс секретарь сайта
Группа: Стрелок
Сообщений: 417
Страна:Украина
Город:Чугуев
Статус: Offline
Не браконьеры, а жертвы обмана



Охотничий сезон в Черноморском биосферном заповеднике стартовал с «охоты» на браконьеров. В Ягорлыцком заливе, где перед отлетом на зимовку собрались подкормиться огромные стаи пернатой дичи, служба охраны перехватила сразу троих неизвестных с ружьями и приманками – рассыпанными по всему берегу резиновыми моделями уток в натуральную величину. Ни единого выстрела незваные гости сделать не успели. Поэтому «вылазка» закончилась для них всего лишь составлением административных протоколов, а не привлечением к уголовной ответственности.

Кстати, в данной ситуации охотники, оказавшиеся жителями Херсона, выглядят не столько злостными губителями природы, сколько жертвами обмана. Они честно заплатили по нескольку десятков кровных гривен за отстрелочные карточки частному охотхозяйству из Голопристанского района. Однако сопровождавший их руководитель этого хозяйства скрыл, что они пересекли границу заповедника – очень уж богатая здесь могла оказаться добыча. А накануне охотничьего сезона неизвестные вдобавок демонтировали и вывезли металлические плакаты-аншлаги, обозначающие пределы его охранной зоны.

- Мы уже обратились в Государственную экологическую инспекцию области с просьбой о помощи в защите от браконьерства, – комментирует директор Черноморского биосферного заповедника, кандидат наук Дмитрий Черняков. – Ведь и в прошлые годы на территории Ягорлыцкого и Тендровского заливов задерживали браконьеров с отстрелочными карточками того же частного охотхозяйства. Причем люди, чьи фамилии фигурировали в админпротоколах, впоследствии оспаривали в районном суде законность их составления. Да еще имели нахальство требовать с составителей протоколов сперва 17, затем 5 тысяч гривен в виде возмещения мифического морального вреда. Суд, естественно, им отказал – претензии надо было предъявлять продавцам отстрелочных карточек. Но возмущает сам факт того, что наши служащие вынуждены тратить время на хождение по судам и доказывать организаторам браконьерства очевидные вещи вместо того, чтобы выполнять свои прямые обязанности.

Автор: Сергей ЯНОВСКИЙ
Источник: Гривна № 38 (819) 16.09.2010 (стр. 4)

 
Форум охотников » Общий раздел » Борьба с браконьерством » браконьерство.
Поиск: