Всё об охоте в Харьковской области
Вход на сайт
Логин:
Пароль:
Поиск
Наш опрос
Оцените наш сайт
1. Отлично
2. Хорошо
3. Неплохо
Всего ответов: 69
Друзья сайта
Статистика
[ Обновленные темы · Новые сообщения · Участники · Правила форума · Поиск · RSS ]
Модератор форума: vasyaka  
Форум охотников » Общий раздел » Борьба с браконьерством » браконьерство.
браконьерство.
olanДата: Воскресенье, 21.03.2010, 08:52 | Сообщение # 121
Группа: Стрелок
Сообщений: 2
Страна:Украина
Город:Харьков
Статус: Offline
Вот на кого охотятся в Купянском районе рядом с с. Лесная Стенка.
Возбуждено дело.
Подозреваемый - депутат Купянского районного совета.

Сообщение подредактировал: НЕ ЭСТЕТИЧНО ТАКИЕ ФОТО НА ФОРУМ.
Хотя сам бы этого "депутата"

 
madcatДата: Воскресенье, 21.03.2010, 11:43 | Сообщение # 122
Модератор
Группа: Егеря
Сообщений: 1056
Страна:Украина
Город:Харьков
Статус: Offline
Да, за такое нужно надавать по шапке, а кроме того штраф за каждый имбрион+лишение всех документов, дающих право на охоту, лично мое мнение angry

0957018681 или 0935644366 Саша!
 
hantero0677haДата: Воскресенье, 21.03.2010, 16:15 | Сообщение # 123
Группа: Стрелок
Сообщений: 133
Страна:Украина
Город:Змиев
Статус: Offline
Поддерживаю
 
МитяДата: Воскресенье, 21.03.2010, 20:08 | Сообщение # 124
Модератор
Группа: Стрелок
Сообщений: 693
Страна:Украина
Город:Харьков
Статус: Offline
angry вот так

063-727-98-32
 
ДОНБАСЫЧДата: Вторник, 23.03.2010, 22:18 | Сообщение # 125
Группа: Стрелок
Сообщений: 153
Страна:Украина
Город:Краснодон
Статус: Offline
Quote (InK)
тах в ярке в заячьей шапке
Эту историю я слышал лет 30 назад от своего деда happy Из серии посиделки у костра Хотя парнишка писал , что любит после брэкства послушать охотничьи байки happy happy happy


Сообщение отредактировал ДОНБАСЫЧ - Среда, 24.03.2010, 03:49
 
amurДата: Среда, 24.03.2010, 19:52 | Сообщение # 126
Пресс секретарь сайта
Группа: Стрелок
Сообщений: 417
Страна:Украина
Город:Чугуев
Статус: Offline
Браконьєрство подорожчало

Лісівники Рівненщини сподіваються, що охочих незаконно вполювати звіра чи качку стане менше. Адже набрали чинності зміни до Кодексу України про адміністративні правопорушення та Кримінального кодексу України, відповідно до яких максимальний розмір штрафів за незаконне полювання зріс від 340 до 1020 гривень.

Якщо ж порушника затримають зі здобиччю, то за рішенням суду його можуть покарати штрафом від 1700 до 3400 грн. Раніше максимальна сума штрафу за таке порушення була 1700 гривень. Браконьєрам доведеться ще й компенсувати збитки, завдані внаслідок порушення законодавства. Їхній розмір, щоправда, залишився незмінним. Так, наприклад, за вбитого лося потрібно буде заплатити 20 тис. грн., кабана — 10 тис. грн., козулі — 8 тис. грн.

— Як тільки зміни набрали чинності, нам вдалося затримати мисливця, що полював у заборонений час, — каже начальник відділу мисливського господарства обласного управління лісвого господарства Микола Яцик. — Ми оштрафували його відповідно до нових змін. Зараз полювання заборонене. Сезон відкриють тільки у травні — на самців козуль. У серпні відкриють наступний — на качок. Ми надіємося, що до того часу мисливці не порушуватимуть закон. Особливо це стосується любителів так званого тихого браконьєрства, які полюють на тварин за допомогою петель.

Лісівники наголошують, що м’ясо тварин, які загинули в петлях, вживати в їжу не можна. Лікарі-ветеринари попереджають: воно небезпечне для людей, оскільки отруєне шкідливими токсинами.

Автор: Дарина ГУЗЕНКОВА
Источник: Рівне вечірнє, №21, 23-3-2010

Прикрепления: 8466753.jpg (8.2 Kb)
 
olanДата: Среда, 24.03.2010, 21:50 | Сообщение # 127
Группа: Стрелок
Сообщений: 2
Страна:Украина
Город:Харьков
Статус: Offline
Когда стреляли в матку не думали об эстетике.
Если уж раздел назвали борьба с браконьерством - то тут не до эстетики. Человек увидит и , дай Бог, задумается прежде чем стрелять.

 
ДОНБАСЫЧДата: Среда, 24.03.2010, 22:05 | Сообщение # 128
Группа: Стрелок
Сообщений: 153
Страна:Украина
Город:Краснодон
Статус: Offline
Если по весне вышел на охоту то не будет он задумываться angry
 
vasyakaДата: Среда, 07.04.2010, 17:51 | Сообщение # 129
Супермодератор
Группа: Егеря
Сообщений: 1086
Страна:Украина
Город:Харьков
Статус: Offline
В Крыму руководитель общества охотников погорел на браконьерстве

Органы прокуратуры передали в суд уголовное дело по факту незаконной организации охоты руководителем Джанкойской районной организации охотников и рыболовов.

По данным пресс-службы прокуратуры Крыма, обвиняемый занимался незаконной организацией охоты в 2006-2008 годах, при этом было уничтожено более 2 тыс. охотничьих животных. Кроме этого, гражданину инкриминировано незаконное распоряжение средствами общественной организации в размере 33 тыс. грн.

http://obkom.net.ua/news/2010-04-07/1624.shtml?rambler

Вот так вот... wink


 
МитяДата: Среда, 07.04.2010, 19:41 | Сообщение # 130
Модератор
Группа: Стрелок
Сообщений: 693
Страна:Украина
Город:Харьков
Статус: Offline
как говорится "ВОР ДОЛЖЕН СИДЕТЬ В ТЮРЬМЕ - Я СКАЗАЛ" (цитата но факт!) wink

063-727-98-32
 
amurДата: Среда, 07.04.2010, 20:40 | Сообщение # 131
Пресс секретарь сайта
Группа: Стрелок
Сообщений: 417
Страна:Украина
Город:Чугуев
Статус: Offline
Прощaвай, зброє!..


Цілий міні-арсенал вилучили працівники Державної лісової охорони ДП "Маневицьке лісове господарство" на Волині під час проведення останнього рейду з охорони тваринного світу.

Як повідомив заступник директора цього підприємства з мисливства Микола Корець, незважаючи на те, що сезон полювання вже давно закінчився, очолювана ним бригада в лісових угіддях Градиського лісництва почула гавкіт мисливських собак та постріли. Відразу ж у зону правопорушення була викликана підмога з керівників лісгоспу. Спільними зусиллями лісівники й виявили в лісі чотирьох жителів села Городок Маневицького району, котрі полювали на козуль.

У порушників вилучено три незареєстровані в органах внутрішніх справ рушниці та споряджені картеччю набої. Кожен із них вже сплатив по триста гривень штрафу за незаконне полювання. Звісно, довелося розпрощатися і зі зброєю, що вилучена в дохід держави.

Всього ж з початку року, повідомили у відділі мисливського господарства Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства, на порушників полювання лише працівниками державної лісової охорони вже складено 65 протоколів, вилучено 14 одиниць зброї.

Автор: В.Мельник
Источник: УК, № 63 (4214) 7 квітня 2010 року

Прикрепления: 9014740.jpg (16.0 Kb)
 
amurДата: Понедельник, 12.04.2010, 21:04 | Сообщение # 132
Пресс секретарь сайта
Группа: Стрелок
Сообщений: 417
Страна:Украина
Город:Чугуев
Статус: Offline
Особливості національного мисливства по-херсонські



Ще й досі не поставлено останню крапку в позаторішній браконьєрській історії з участю кількох жителів Херсона, а Нововоронцовський район знову став ареною нового кривавого «сафарі», а саме — стрілянини неподалік акацієвої лісосмуги поблизу Нововоронцовки.

— У МОЇЙ машині лежать п’ять підстрелених із вогнепальної зброї козуль, — показує на здобич браконьєрів Микола Кузьо, лісничий Гаврилівської лісомисливської дільниці ДП «Мисливське господарство «Гаврилівське». — Одній тварині пощастило вижити завдяки своєчасній допомозі, наданій ветеринарними працівниками Василем Норенком і Олександром Нікітовичем. Попри сувору заборону полювання на диких парнокопитих, у стрільбі по живих мішенях «засвітилися» п’ятеро чоловік. Одна з козуль не лише сама загинула, а й втратила своє ще не народжене дитятко. Згідно з додатком Мінприроди України та Держлісгоспу України від 18.07.2007 p. № 332/262, обчислено розмір відшкодування збитків унаслідок порушення законодавства в галузі мисливського господарства та полювання. У даному випадку мисливці-«гастролери» завдали фауні рідної природи збитків на 44 тисячі гривень. Одна козуля для браконьєрів коштуватиме 8 тисяч гривень, а знищений ембріон — половину цієї суми.

Лісничий розповів, як усе відбувалося. За його словами, вранці йому зателефонував один із жителів Нововоронцовки і повідомив, що у полі поблизу акацієвого ліска лежить закривавлена козуля.

Лісівники діяли оперативно і злагоджено, тож браконьєри не втекли з місця злочину. Саме у цей час інспектор із охорони довкілля в області Андрій Нікольченко разом із іншими мисливцями брав участь в облавному полюванні на хижаків, тому одразу на «Тойоті» став переслідувати браконьєрів. На великій швидкості ті намагалися вислизнути від погоні на двох власних «Нивах», але лісничий Микола Кузьо службовою «Нивою» перегородив їм шлях до втечі. «Гості» анітрохи не розгубилися, повернули назад. Та несподівано назустріч їм виїхав Андрій Нікольченко. Ризикуючи власним життям, він вирішив протаранити своєю машиною одну з «Нив».

За лічені хвилини браконьєрів щільним кільцем оточили нововоронцовські та їхні гості — криворізькі мисливці. Тут же прибули і оперативники Нововоронцовського РВ УМВС України в Херсонській області. Крім мертвих і двох тяжкопоранених козуль, як речові докази було також вилучено п’ять одиниць вогнепальної зброї та набої до неї. Правоохоронці затримали й два автомобілі «Нива».

Приперті до стіни неспростовними фактами, гope-мисливці намагаються заплутати слідство, киваючи один на одного. Вони не замислюються, що поставили під загрозу знищення всю популяцію козуль у районі.

За сприяння начальника райвідділу внутрішніх справ підполковника міліції Валерія Жметка мені вдалося поспілкуватися з двома безпосередніми учасниками кривавого «сафарі».

— Ми приїхали полювати не на козуль, а на вовків і лисиць, — виправдовується 40-річний Олександр. — У нас була попередня домовленість з однією людиною… Я в диких тварин не стріляв… Та й не радий, що поїхав до чорта в зуби!..

Сашко вдавав із себе інтелігента, не зацікавленого у тому, щоб убивати диких тварин. Він навіть натякав, що «підвів порядних людей».

А його 25-річний компаньйон Віталій Ч., житель Нової Каховки, виявився балакучішим:

— На полювання ми приїхали вп’ятьох на двох «Нивах» із Нової Каховки та Голої Пристані. Я сам убив усіх козуль! Я б ніколи цього не вчинив, якби не мисливський азарт. Ми ж приїхали знищувати вовків…

Слідство та експертиза напевне з’ясують, чи Віталій Ч. насправді сам повбивав беззахисних тварин, чи намагається когось вигородити.

Спілкування з керівником районної міліції Валерієм Жметком та слідчим слідчого відділення райвідділу лейтенантом міліції Максимом Кордисом підтвердило: учасники недільної стрілянини приховують свої справжні місця проживання, наміри та рід занять. Вони знають, що полювання у цей час суворо заборонено, але свідомо пішли на порушення закону. Має рацію і Микола Кузьо, що молоді люди діяли всупереч здоровому глузду.

Ця неприваблива історія вкотре підтвердила: перед законом не всі рівні. Якби було інакше, то не тривала б досі судова тяганина навколо позаторішнього браконьєрського полювання на мисливських угіддях, що на території Біляївської та Новоолександрівської сільрад.

Р.S. Не чекаючи суду, браконьєри заплатили 44 тисячі гривень штрафу.

Автор: Микола ГУРЕПКО, «Сільські Вісті»
Источник: НОВИЙ ЧАС, 12 Квітень 2010

 
amurДата: Среда, 21.04.2010, 20:58 | Сообщение # 133
Пресс секретарь сайта
Группа: Стрелок
Сообщений: 417
Страна:Украина
Город:Чугуев
Статус: Offline
На Буковині вбивця зубра добровільно здався правоохоронцям

32-річний мешканець с. Долішній Шепіт, який застрелив зубра в урочищі «Дивятокове», добровільно з’явився до правоохоронців з повинною і здав свою мисливську рушницю, - повідомили 21 квітня у СЗГ УМВС у Чернівецькій області.

12 квітня близько 20.00 єгері державного підприємства Берегометського лісомисливського господарства повідомили про те, що в урочищі «Дивятокове» цього ж господарства вони виявили внутрішні органи та залишок шкіри темно-коричневої масті.

Працівники райвідділу міліції встановили, що невідома особа здійснила полювання на зубра, який занесений у Червону книгу України. З місця події вилучено шкіру тварини. Відповідно до розрахунку розміру стягнень за незаконне полювання мисливських тварин, збитки від незаконного добування зубра для мисливського господарства становить 12500 грн.

При огляді шкіри, вилученої з місця пригоди, вилучено 3 металеві кульки, які, згідно з довідкою НДЕКЦ УМВС України в Чернівецькій області, ймовірно, є дробинами та шротиною, що можуть бути використані для спорядження патронів до гладкоствольної мисливської зброї. За фактом незаконного полювання було порушено кримінальну справу за ст. 248 ч.1 КК України (незаконне полювання).

Уже через тиждень до працівників Вижницького райвідділу міліції з’явився з каяттям 32-річний мешканець с. Долішній Шепіт. Він зізнався, що в ніч на 2 квітня вчинив незаконне полювання на зубра, рештки якого 12 квітня виявили єгері. Чоловік добровільно видав мисливську рушницю марки «ІЖ-18» 16 калібру, 1958 року випуску, яку він зберігав і використовував без відповідного дозволу органів внутрішніх справ.

На даний час триває досудове слідство та проводяться оперативно-розшукові заходи щодо перевірки версії про можливу причетність до вказаного злочину інших осіб.

ЗІК

Прикрепления: 6997568.jpg (37.9 Kb)
 
amurДата: Вторник, 27.04.2010, 20:50 | Сообщение # 134
Пресс секретарь сайта
Группа: Стрелок
Сообщений: 417
Страна:Украина
Город:Чугуев
Статус: Offline
На Буковині вбили ще одного зубра


Самку зубра вбили поблизу села Долишній Шепіт Вижницького району Буковини. Шкуру загиблої тварини знайшов єгер Берегометського державного лісомисливського господарства. Злочин вчинено ще 12 квітня, але офіційної інформації про це від правоохоронців немає, – повідомив 20 квітня власкор ЗІКу.

За неофіційною інформацією, районна міліція вже затримала двох громадян, яких підозрюють у вбивстві занесеного до Червоної книги зубра.

Це вже другий випадок знищення зубра у цьому році на Буковині. Напередодні Різдва четверо зловмисників вбили зубра поблизу села Банилів-Підгірний, що у Сторожинецькому районі. Злочин тоді також намагалися приховати. Місцева міліція відмовлялася порушувати кримінальну справу, посилаючись на те, що тварина загинула природним шляхом. Лише після розголосу у ЗМІ і втручання обласної прокуратури справу було порушено, встановлено і затримано браконьєрів. Розслідування цієї справи вже завершено, її спрямовано до Шевченківського районного суду м. Чернівців, але вироку ще немає.

У березні сесія обласної ради доручила Чернівецькій ОДА розробити Регіональну програму зі збереження зубрів та звернулася до Кабміну і парламенту з клопотанням про підвищення штрафних санкцій за незаконний відстріл зубрів. Депутати також ініціювали проведення мисливської таксації (обліку) зубрів. Її результати виявилися невтішними. Якщо у 2008 році на території Буковини, за даними мисливської таксації, нараховувалося 79 зубрів, то за результатами візуального спостереження на місцевості, що було здійснено у цьому році, вдалося виявити лише 28 зубрів.

Джерело: zik.com.ua

Автор: -
Источник: Природа України, 26.04.2010

Прикрепления: 7128014.jpg (8.5 Kb)
 
LadimirДата: Вторник, 04.05.2010, 23:01 | Сообщение # 135
Группа: Стрелок
Сообщений: 56
Страна:Украина
Город:пос. Малиновка
Статус: Offline
Это всё констатация фактов и "праведный гнев", а не борьба с браконьерством....

Сообщение отредактировал Ladimir - Вторник, 04.05.2010, 23:03
 
Форум охотников » Общий раздел » Борьба с браконьерством » браконьерство.
Поиск: